Hopp til innhold

Kleppa utsetter besøk etter kritikk fra Bård Hoksrud

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) kritiserer Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) og andre politikere for å bryte det han mener er en avtale om ikke å starte valgkampen etter hendelsene på Utøya og i Oslo. Kleppa legger seg flat, og avlyser sin planlagte tur etter kritikken.

Bård Hoksruds Facebook-profil

Bård Hoksruds Facebook-profil mandag. Her kritiserer han Magnhild Meltveit Kleppa for å starte valgkampen flere dager før det partiene har blitt enige om etter terrorangrepet.

Foto: Faksimile / NRK

Hoksrud peker mot avtalen der politikerne ble enige om å ikke starte valgkampen før 13. august.

Nå mener han at blant annet samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa bryter denne enigheten ved å besøke Vestfold og Buskerud førstkommende onsdag.

Magnhild Meltveit Kleppa

Magnhild Meltveit Kleppa skulle i utgangpunktet til Vestfold førstkommende onsdag, men nå utsetter hun etter kritikk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

– Denne avtalen ble vi enige om på tvers av politiske partier. Jeg synes derfor det er vanskelig når konkurrenter går ut i media og uttaler seg i hytt og pine. Jeg blir selv ringt opp, og da blir det nesten umulig å svare, sier Hoksrud til NRK.

– Burde ventet

Det Hoksrud reagerer på er Statens vegvesens egen nettsak om at Magnhild Meltveit Kleppa kommer for å markere anleggsstart for prosjektet ny E18 Gulli- Langåker i Vestfold.

– Jeg synes statsråden burde ventet de tre dagene som er igjen til avtalen opphører.

– Men kan det kalles et politisk utspill å fortelle hvor man skal?

– Ikke nødvendigvis å fortelle hvor man skal, men det at markeringen er åpen for pressen, og at Kleppa da mest sannsynlig vil fortelle om regjeringens arbeid og satsing på dette området.

Bård Hoksrud (Frp)

Bård Hoksrud (Frp) kritiserer politikerkollegaene sine.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Kleppa: – Jeg utsetter

NRK.no har omsider fått tak i Meltveit Kleppa. Hun forteller at hun nå utsetter sin planlagte reise til Vestfold etter kritikken.

– Jeg vil først og fremst si at dette ikke er en del av valgkampen. Dette er opplegg som jeg deltar på gjennom hele året som statsråd. Men når Hoksrud nå sår tvil om det, er ting veldig enkelt. Jeg utsetter dette til mandag om en uke, sier Kleppa til NRK.no.

– Jeg ønsker ingen flere kommentarer, mer tvil eller uro rundt dette. Derfor utsetter jeg nå disse to besøkene.

– Må bite tennene sammen

Hoksrud sier at dette eksemplet ikke er det eneste han har kommet over de siste dagene, og han mener politikerne bør bite tennene sammen.

– Både meg selv og andre bør vente, og respektere det vi har blitt enige om. Jeg synes det er trist at noen bryter avtalen, også fordi mange av oss andre veldig gjerne vil kommentere saker.

– Jeg er litt frustrert nå, og håper alle politikere vil ta seg sammen. Forbildene våre bør i alle fall holde seg for god til dette, sier Hoksrud.

Dette skrev Bård Hoksrud på Facebook:

«Kanskje statsråden også bør respektere avtalen som alle partiene er enige om, nemlig å vente med politisk aktivitet til etter 13. august. Det kan føles utfordrende å følge det man er enig om, når ikke engang statsråder klarer å respektere det. Disse arrangementene kunne godt ha ventet de tre dagene som gjenstår før man skal starte valgkampen.»