Humlegård blir politidirektør

Odd Reidar Humlegård (51) ble i statsråd fredag utnevnt som politidirektør for en åremålsperiode på seks år.

Odd Reidar Humlegård

Odd Reidar Humlegård har fungert som konstituert politidirektør siden Øystein Mæland trakk seg 16. august.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Dermed fortsetter den midlertidige politidirektøren i stillingen som han overtok etter at Øystein Mæland gikk av etter 22. juli-kommisjonens rapport.

Humlegård var Kripos-sjef da han ble beordret til stillingen som politidirektør av justisminister Grete Faremo (Ap).

Odd Reidar Humlegård startet sin karriere i politiet i 1984, var i perioden 1999 til 2001 assisterende sysselmann på Svalbard og ble Kripos-sjef i 2009.

Mange samtaler

– Det har vært mange samtaler med kolleger i politiet, fra den yngste betjent til de mest erfarne politimestre, det har vært et ønske om at endringsarbeidet skal videreføres. Dette har gitt meg tilstrekkelig trygget på at jeg har støtte i etaten, sier Humlegård.

Faremo var tydelig fornøyd da hun overrakte blomster i Politidirektoratets lokaler i Oslo sentrum fredag etter at utnevnelsen var klar.

– Humlegård har fungert på en måte som har gjort meg imponert og beroliget. Det gjelder både måten han har tatt tak i utfordringene som direktoratet har fått etter Gjørv-rapporten på, og utfordringene som alltid må ligge der når man er øverste sjef for politi- og lensmannsetaten i Norge, sa Faremo.

Utelukket først å fortsette

Humlegård ble konstituert i stillingen da Øystein Mæland trakk seg 16. august.

Han uttalte da at han bare ville sitte i politidirektørstolen frem til nyåret, og så ville tilbake til stillingen som sjef for Kripos.

– Jeg er sjef for Kripos. Det er en åremålsstilling, og der har jeg tenkt å bli. Men jeg er innstilt på å gjøre en ekstra innsats nå og strekke oss for at vi sammen skal utvikle politiet, sa den ferske politidirektøren Odd Reidar Humlegård til NRK.

– Så svaret er nei?

– Svaret er nei, svarte han klart og tydelig.

15. november uttalte han at han likevel ønsket å fortsette.

Utnevnelsen av Humlegård som konstituert politidirektør i august ble tatt positivt imot av politiorganisasjonene og det politiske Norge. Han har i ettertid også fått skryt for jobben han har gjort i direktoratet så langt.

SISTE NYTT

Siste meldinger