Hopp til innhold

31-åring: -Warloe er ikke involvert i narkotikasaken

Den 31 år gamle nordmannen som ble pågrepet i den narkotikasiktede stortingspolitikeren Henning Warloes leilighet, hevder Warloe ikke visste noe og at Høyre-politikeren ikke har noe med en større narkotikasak å gjøre.

Stortingsrepresentant Henning Warloe (H)

Tirsdag kveld ble det kjent at stortingsrepresentant Henning Warloe er siktet for oppbevaring av narkotika (arkivfoto).

Foto: NRK

Warloe var i Bergen da politiet med bistand fra Stortingets sikkerhetsstyrker tok seg inn i leiligheten hans i Homansbyen forrige fredag. Der fant politiet pulver som de mener er narkotika, ifølge TV 2.

Warloe ble pågrepet dagen etter, og er nå siktet for oppbevaring av narkotika. Ifølge Dagbladet dreier det seg om amfetamin. Han har trukket seg fra alle verv i Høyre, men har ikke erkjent straffskyld.

Ifølge politiet kom pågripelsen som følge av opprullingen av en større narkotikasak, men ifølge politiet har Warloe ikke noe med denne saken å gjøre.

– Det er i utgangspunktet ingen sammenheng mellom disse saken. Den siste saken mot stortingsrepresentanten kom i forlengelsen av den andre saken vi etterforsker på Romerike, men sakene som sådan har ingen sammenheng, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson i Romerike politidistrikt til NRK.

Seks personer i varetekt

Totalt seks personer er pågrepet og varetektsfengslet i denne saken, en av dem en 31 år gammel nordmann som sist fredag ble pågrepet i Warloes leilighet.

31-åringen er siktet for grov narkotikaforbrytelse, men sier ifølge Dagbladet at Henning Warloe ikke har visst noe og at han ikke har noe med amfetaminsaken å gjøre. Mannen har i avhør innrømmet å ha oppbevart stoff i leiligheten, skriver VG.

Mannen har ifølge VG og Dagbladet fungert som en kurer og fraktet narkotika mellom personer i Oslo.

Kan bli flere pågripelser

Politiet i Oslo har i flere år regnet 31-åringen som en del av den mest sentrale kretsen i B-gjengen, til tross for at han aldri er blitt straffedømt, skriver
Dagbladet.

Tre litauere, en italiener og en 35 år gammel norskpakistaner er også siktet i saken. Politiet utelukker ikke at den videre etterforskningen vil ende opp med flere pågripelser.

– Vi har som mål å ramme det vi mener er et større nettverk av oppbevaring og omsetning av narkotika i hele vårt distrikt. Det er tidlig i etterforskningen, men vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson til Romerikes Blad.

Fraråder gjenvalg

Warloe har i politiavhør innrømmet bruk av narkotika ved en tidligere anledning, men nekter tilknytning til den større narkotikasaken, opplyser forsvareren, advokat Erling O. Lyngtveit.

Selv om Warloe har trukket seg fra alle verv i partiet, vil han fortsatt bli sittende på Stortinget til valget i 2013.

På en pressekonferanse tirsdag kveld sa Høyre-leder Erna Solberg at hun har rådet Warloe til ikke å ta gjenvalg som stortingsrepresentant om halvannet år.

– Vi kan ikke gi tillit til en som har brutt den så grovt, sa Solberg på pressekonferansen.

Aktiv i ruspolitikken

50 år gamle Warloe har i flere år vært aktiv i Høyres ruspolitikk. I 2001 var han sterkt kritisk til en brosjyre Bergen kommune skulle sende ut til ungdommer.

Brosjyren ble etter Warloes mening for liberal, og som medlem i ruspolitisk råd i kommunen, fikk han den stoppet, skriver Bergensavisen.

– Også testing og utprøving av narkotika er misbruk. Ingen må tro noe annet. Som ansvarlige politikere må vi stoppe forsøket på utglidning av holdninger, understreket Warloe overfor samme avis i 2001.

Erna Solberg

Høyre-leder Erna Solberg innkalte til pressekonferanse tirsdag kveld for å orientere om situasjonen rundt Henning Warloe, som hun har kjent i 35 år.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger