Hopp til innhold

Her er kringkastingsjefens nye direktører

Øyvind Lund og Vibeke Fürst Haugen er siste tilskudd til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksens direktørstab.

Øyvind Lund og Vibeke Furst Haugen

Øyvind Lund og Vibeke Furst Haugen er ansatt som nye direktører i NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll/Morten Brun

Vibeke Fürst Haugen (45) tar over jobben som programdirektør for NRK Marienlystdivisjonen etter Per Arne Kalbakk.

Kalbakk ble i fjor ansatt som nyhetsdirektør i den nyopprettede nyhetsdivisjonen på Marienlyst.

Omrokeringen i direktørstaben ble begrunnet med at kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ønsket en kortere linje fra ham som sjefredaktør til den operative nyhetsledelsen, men også andre hensyn veier inn.

Eriksen forklarer:

– Vi har lagt ned et arbeid for å styrke organisasjonen, og mer av våre ressurser skal gå til eksklusivt innhold, sier han.

Øyvind Lund og Vibeke Fürst Haugen er siste tilskudd til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksens direktørstab.

– Vi er opptatt av å beholde NRKs betydning for norsk kultur og norsk innhold, ikke minst fordi konkurransen fra globale innholdsleverandører øker. I så måte er dette en større omorganisering som har til hensikt å vare en stund, sier Eriksen.

Stor divisjon

Fürst Haugen blir nå sjef for 1000 medarbeidere i divisjonen som blant annet omfatter avdelingene sport, underholdning, dokumentar og samfunn, kultur, P3 ung, NRK Super og Arkiv og research.

Hun har jobbet i NRK i 20 år og har tidligere vært redaktør for NRK Super og jobbet som programutvikler.

– NRKs programavdelinger på Marienlyst utgjør Norges største produksjonshus og leverer fantastisk innhold til publikum hver dag. Jeg gleder meg til å lede den kompetente gjengen og har som overordnet mål at vi skal være best på nytt norsk innhold, sier Fürst Haugen i en pressemelding.

Sjef for innkjøp av programmer

Ny mediedirektør er Øyvind Lund som også var eneste søker til stillingen.

Lund får ansvaret for NRKs arbeid med bestillinger av programinnhold fra interne og eksterne produsenter.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med hele NRKs organisasjon med den formidable utfordringen det er å sikre at NRK er like viktig i framtida som nå. Jobben med å formidle godt og viktig allmenkringkasterinnhold til publikum er stadig mer krevende i et medielandskap som endrer seg raskt, sier Lund.

Øyvind Lund har vikariert som direktør for kringkasterdivisjonen i tiden Annika Bjørnstad fungerte for Kalbakk som Marienlyst-direktør.

Både Lund og Haugen starter i ny jobb om kort tid.

Søkte etter rådgiver

– Med Øyvind og Vibeke får vi ledere som er særs kompetente til å lede sine respektive enheter samtidig som begge to vil bidra inn i NRKs ledergruppe på en utmerket måte, sier Eriksen i en pressemelding.

I tillegg er stillingen som personal- og juridisk direktør utlyst. Denne stillingen er foreløpig ikke besatt. Denne direktørstillingen var tidligere fordelt på to personer, men ble slått sammen etter omorganiseringen.

Kringkastingssjefen har også søkt internt etter en rådgiver.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger