Trond Bolle hentet Skah-barna til Norge

Marinejegeren Trond André Bolle (41) var en av de tre som hjalp til med å hente Skah-barna ut av Marokko. I går ble han drept i Afghanistan.

Frå underskrivinga av kondolanseprotokollen i Maymahma.

Marinejegeren Trond André Bolle (t.h.) ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag. Han var en av de tre som hjalp til med å hente ut Skah-barna fra Marokko.

Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET

Anne Cecilie Hopstock (t.h.) og advokat Marte Svarstad Brodtkorb

Anne Cecilie Hopstock og advokat Marte Svarstad Brodtkorb (t.v.)

Foto: Berit Roald / Scanpix

Trond Bolle

Trond Bolle var regnet for å være en av Norges fremste soldater.

Foto: Forsvaret
Advokaten til Skahs eks-kone, Marte Svarstad Brodtkorb, sier til NRK at Trond Bolle var med på å hente ut barna til norske Anne Cecilie Hopstock og den marokkanske friidrettsstjernen Khalid Skah fra Marokko 22. juli i fjor.

Hun ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer av hensyn til de pårørende.

Den private aksjonen ble gjennomført tre dager etter at barna hadde rømt fra farens leilighet i Rabat.

I Nett-TV kan du se Brennpunkts historie om Anne-Cecilie Hopstocks kamp for å få tak i barna hos Khalid Skah i Marokko.

Dekorert soldat

41-åringen fra Toten var også, som første nordmann etter andre verdenskrig, innstilt til Norges høyeste utmerkelse, Krigskorset med sverd, for eksepsjonell innsats i Afghanistan-krigen i 2005, skriver NTB.

Trond André Bolle fra Lena i Østre Toten er blant de fire som ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag.

Trond Bolle var marinejeger og hadde vært i Afghanistan siden begynnelsen av mai. Han ble sendt ned for å erstatte en av soldatene som var involvert i det forrige angrepet i mai.

– Våre tanker går til familien

– Det kommer veldig nært når du mister en fra din egen kommune, en som mange kjenner godt. Vi tenker på den nærmeste familien og det var veldig vondt å få den beskjeden, sier Hans Seierstad, ordfører i Østre Toten.

Bolle var, i likhet med de tre andre som ble drept i Afghanistan søndag, med da den norske leiren i «Banken» i Maimana by ble angrepet i 2006, og under det voldsomme bakholdet i Ghowrmach 2. mai i år. Flere ble såret, til dels alvorlig i begge de heftige stridskontaktene.

Trond Bolle var regnet for å være en av Norges fremste soldater. Han ble operativ marinejeger tidlig i 1990-årene og etterlater seg kone og to barn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger