Hopp til innhold

Frp: - Arbeidsmoralen er for dårlig

Frp-leder Siv Jensen mener noe av løsningen for å få ned sykefraværet ligger i å få folk til å skjerpe seg.

Video nsps_upload_2010_1_6_8_52_45_2826.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Siv Jensen tror mange sluntrer unna, og dermed ødelegger for sykelønnsordningen.

– Jeg tror vi alle kjenner noen som har tatt ut en tredagers sykemelding, uten å være skikkelig syk fordi det er behagelig å ligge under dynen, selv om man egentlig er helt frisk og kan gå på jobb, sier Siv Jensen.

Hun mener løsningen med å få ned sykefraværet er at legene blir strengere i sin praksis, at NAV rydder opp i rotet sitt, og at vi alle tenker gjennom hva slags moral vi har i forhold til å ta ut sykemeldinger.

– Hver enkelt av oss må gå litt i seg selv og tenke gjennom når vi møter en ny dag at «jeg er jo egentlig veldig frisk og kan gå på jobben, i stedet for å sluntre unna». Går vi ikke på jobben disse dagene er vi med på å ødelegge en ordning som vi egentlig setter pris på, sier Jensen.

De unge skjønner ikke

Neste uke starter forhandlingene for å få ned sykefraværet. Og det er kanskje ikke så mye som skal til, ifølge Frp-lederen. Hun ber folk passe på hverandre slik at sykelønnsordningen ikke blir misbrukt.

– Kanskje det blir bedre hvis vi arresterer venner og bekjente når vi vet at de egentlig er friske når de er hjemme fra jobben, mener hun.

Siv Jensen mener dette problemet gjelder alle grupper, men hun tror særlig ungdom ikke helt skjønner at sykelønnsordningen ikke er gratis.

– De skjønner ikke helt at noen betaler for dette. Det er sjefen din og du som betaler for dette gjennom skatter og avgifter. Vil man at skattene og avgiftene skal bli høyere, er det bare til å fortsette å skulke, avslutter hun.

Hun avviser at Frp ønsker å stramme inn den nåværende sykelønnsordningen nettopp for å motvirke at folk som ikke er syke holder seg hjemme.

- Frp ønsker å bevare sykelønnsordningen. Men for at vi skal opprettholde den gode ordningen må vi alle ta ansvar for at ordningen ikke blir misbrukt.

AKTUELT NÅ