Hopp til innhold

– Hvis noen vil ta over for meg så er de hjertelig velkommen

Lederen for Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, sier hjertelig velkommen dersom noen vil ta over ledervervet i fylkespartiet på neste årsmøte.

Video Tybring-Gjedde om dårlig Frp-valg

Nett-TV: Hvis noen ønsker å ta over for meg på årsmøtet, så er de hjertelig velkommen, sier Christian Tybring-Gjedde. (Reporter: Peter Svaar)

Oslo Frp gjorde et skikkelig dårlig valg. Det er lederen for fylkespartiet, Christian Tybring-Gjedde, helt klar på.

– Valget var elendig, sier han til NRK.no.

Partiet gikk tilbake med 7,3 prosentpoeng fra lokalvalget i 2007, mistet fem representanter i bystyret og endte til slutt opp med en oppslutning på 7 prosent i Oslo.

– Vi har ikke nådd frem med budskapet vårt, og mange Frp'ere har satt seg på gjerdet fordi de ikke kjenner igjen partiet i Oslo, sier Tybring-Gjedde.

Jeg skulle gjerne dratt dit pepper'n gror hvis det hadde hjulpet

Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp / NRK

Han peker spesielt på at integrering og innvandring aldri ble hovedtema i valgkampen i Oslo.

Video Christian Tybring-Gjedde

Leder Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp sier han gjerne skulle dratt dit peppern gror dersom det hadde hjulpet på valgresultatet.

Foto: Nyhetsspiller

Stiller ledervervet til disposisjon

Lederen for Oslo Frp innrømmer at han har hatt en trang start etter å ha tatt over vervet i 2010.

Nettopp Tybring-Gjedde fikk nemlig hard kritikk for tidligere utspill i integreringsdebatten. I kjølvannet av 22. juli har flere påpekt likhetstrekk mellom Anders Behring Breiviks retorikk og Tybring-Gjeddes egne argumenter.

I en mye omtalt kronikk fra 2010 skriver Tybring-Gjedde og Frp-kollega Kent Andersen blant annet at Arbeiderpartiet lar flerkultur «rive landet vårt i filler».

Toppverv i Oslo Frp er ikke noe man løper etter. Det er ganske mye arbeid.

Christian Tybring-Gjedde i Oslo Frp / NRK

– Jeg skulle gjerne dratt dit pepper'n gror hvis det hadde hjulpet, sier Tybring-Gjedde før han avslutter:

– Toppverv i Oslo Frp er ikke noe man løper etter. Det er ganske mye arbeid. Hvis noen ønsker å ta over for meg på årsmøtet, så er de hjertelig velkommen.

Åpen om lederslitasje

Politisk nestleder i Oslo Frp, Terje Lauritzen, sier han ikke er overrasket over Tybring-Gjeddes uttalelser om ledervervet i fylkespartiet.

– Han har selv valgt å lede fylkespartiet, men det er en stor belastning i tillegg til å sitte med tungt verv på Stortinget. Det har Tybring-Gjedde vært åpen på hele tiden. Jeg tror dette er et signal om at Tybring-Gjedde ikke kommer til å klamre seg til lederstolen, sier Lauritzen til NRK.

Dette er et signal om at Tybring-Gjedde ikke kommer til å klamre seg til lederstolen.

Terje Lauritzen nestleder i Oslo Frp / NRK

Han sier at han selv ikke kunne tenke seg jobben som leder i Oslo Frp. Samtidig sier han det dårlige valgresultatet ikke bare er et problem i hovedstaden.

– Jeg har sett resultatene også andre steder, og jeg har sett nedgang på 10 prosent enkelte steder. Det er et rikspolitisk problem, ikke bare et lokalt problem. Det er åpenbart at Frp sentralt ikke har gjort alt riktig, sier Lauritzen.

FpU har fortsatt troen

Lederen i FpU Christer Kjølstad sier han har vanskelig for å forstå hva Tybring-Gjedde mener med at han gjerne skulle dratt dit pepper'n gror.

– Jeg har ikke noe ønske om at han skal gå av, og jeg har heller ikke noen planer om å ta over, sier Kjølstad til NRK.

Han sier han forstår at Tybring-Gjedde er frustrert og oppgitt etter det året Oslo Frp har vært gjennom under hans ledelse.

– Men jeg har ikke opplevd ham som annet enn dyktig. Jeg ser ikke at noen andre kunne gjort det noe bedre, sier Kjølstad.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ