Hopp til innhold

– Vil ikke spise fisken selv

Styreleder i Jangaard Export AS, Gunnar Haagensen, vil ha lov til å tilsette kjemikalier i fiskeproduktene sine. Men selv spiser han bare helt rene varer.

Styreleder i Jangaard Export AS, Gunnar Haagensen

Styreleder i Jangaard Export AS, Gunnar Haagensen, sier han ikke spiser industrimat selv.

Foto: NRK

– Du stoler ikke på maten i butikken?

– Nei, og det bør ikke du heller

Gunnar Haagensen i Jangaard Export AS

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Jeg spiser kun selvfanget

Haagensen er en av de største i matindustrien i Norge. Men hans tillit til matindustrien er ikke stor. Han spiser ikke den fisken som selges i butikken som er produsert i industrien, hvis han ikke har produsert den selv.

– Jeg spiser kun selvfanget, og klippfisk. Da vet jeg hva jeg spiser.

– Du stoler ikke på maten i butikken?

– Nei, og det bør ikke du heller.

– Det er derfor baconet hopper i gryta

Haagensen påstår at det er stor utberedelse av fosfat i både kjøtt og fisk i Norge og EU.

– Vann og fosfat, det er derfor baconet ligger og hopper i gryta.

Han innrømmer at han alltid leser merkingen på matvarene han selv tar med hjem.

– Jeg må passe på hva barna spiser, også er vi opptatt av helse og sunnhet, sier Haagensen.

– Du kan selv velge

Han mener kundene i butikken må ta litt mer ansvar selv.

– Du kan jo selv velge i disken. Dersom det er et lilla drops så har du muligheten til å velge det vekk. Men dersom det er brukt fosfat så er det viktig at dette står på varedeklarasjonen.

Og til tross for dette vil han nå at myndighetene skal tillate norsk fiskebransje å tilsette fosfat i den fiskematen de lager. Dette er fordi norsk industri blir utkonkurrert i Europa.

– Taper penger i Europa

– Vi følger EU på alle andre punkt. Når det gjelder hygiene så er det EU-regler de slår i bordet, men når det kommer til akkurat dette så nekter Mattilsynet oss bruken.

Han tror produsentene i Norge taper store summer på dette årlig.

AKTUELT NÅ