Hopp til innhold

Facebook foran grammatikk

- Mange kommer til å bruke nettet til andre ting i timene når de får egen PC på skolen, tror elever.

Illustrasjon internett
Foto: Furulund, Svein Erik / Aftenposten

- Jeg tror lærerne kan få et lite problem når vi får hver vår PC, sier Sandra Bruflot (15) fra Lier til Drammens Tidende.

Ved skolestart får flere elever i den videregående skolen en egen PC som dekkes av skolen. Bruflot tror mange vil bruke tid på Facebook og MSN i stedet for å følge med i undervisningen.

Klar over problemet

Ragnhild Lied, som er leder for seksjon videregående opplæring i Utdanningsforbundet, sier til NRK at de er klar over at surfing i timen kan bli et problem.

- Det er ikke tvil om at det er en utfordring å få elevene til å bruke PC'en til det den skal brukes til. Men det er ikke grunn nok til å forhindre tilgang til et verktøy som brukes overalt i samfunnet og som er nyttig i mange sammenhenger.

Lied sier det er opp til både elever og lærere å forhindre at internett brukes unødvendig i timene.

- Skolen må ha fokus på at det å lære er tungt arbeid, og det skjer ikke hvis man holder på med andre ting. Til syvende og sist er det elevene som må jobbe med egen selvdisiplin og velge selv hvor mye de vil yte for å lære.

Kaster bort tida

Sandra Bruflot er enig i at elever ikke kan kaste bort tid på nettet hvis de vil få noe ut av skolegangen.

- Jeg tror det har mye å si hva man vil etter videregående. Om man trenger gode karakterer så surrer man ikke rundt på Facebook hele dagen, sier Bruflot.

 

AKTUELT NÅ