Hopp til innhold

Etterlyser 26-åring internasjonalt

Politiet utelukker ikke at den savnede Faiza Ashraf befinner seg i utlandet. Nå blir 26-åringen etterlyst utenfor Norges grenser.

Faiza Ashraf

Den 26 år gamle kvinnen skal ha vært på vei til dette busstoppet i Bærum da hun angivelig ble kidnappet.

Foto: SCANPIX/POLITIET

Sju døgn har gått siden 26 år gamle Faiza Ashraf ringte inn en til politiet og ba om hjelp fordi hun var blitt tvunget inn i bagasjerommet på en mørk bil, trolig en sedan.

Hun var på vei til en bussholdeplass på Høvik i Bærum. Kvinnen framsto for politiet som svært redd.

Siden har det ikke kommet noen livstegn fra kvinnen, og det har ikke noe krav om løsepenger.

LES: – Liten tvil om at hun er bortført

LES: Kjæresten hevder Faiza ville gifte seg

Nina Bjørlo

Kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Bjørlo.

Foto: NRK

Ingen hovedteori

- Vi har ingen hovedteori om hva som har skjedd. Politiet jobber ut fra en nødhenvendelse fra en kvinne som har bedt om hjelp, og antar at hun er bortført, sier kriminalsjef Nina Bjørlo.

- Vi ønsker å finne henne i live, og jobber derfor med en bred etterforskning og avhører vitner fortløpende, sier hun, og legger til at saken blir vanskeligere jo lenger tid som går uten nye spor.

Politiet har nå sendt ut en internasjonal etterlysning etter Faiza Ashraf. De utelukker ikke at kvinnen kan ha krysset landegrensene og blitt bortført til utlandet.

- Hun kan like godt være ute av landet som i Norge, det holder vi helt åpent, sier Bjørlo.

Tror siktede vet hvor hun er

Politiet har siktet og varetektsfengslet en 28-åring i saken, og mener han kan sitte på informasjon om hvor kvinnen befinner seg. Mannen nekter å ha noe med kvinnens forsvinning å gjøre og har anket varetektsfengslingen.

- Vi har skjellig grunn til å tro at den siktede har bidratt til bortføringen av kvinnen, men han har foreløpig ikke gitt oss informasjon som gjør at vi vet hvor den savnede kvinner er, sier Bjørlo.

Ønsker flere tips

Politiet har fått inn mange tips fra publikum etter at de gikk gikk ut med navn og bilde av Faiza Ashraf og ba om informasjon om hva som hendte og hvor hun kan befinne seg.

- Disse tipsene undersøker vi nærmere og ser om det kan gi oss mer informasjon i forhold til å lokalisere fornærmede, sier Bjørlo.

Hun vil ikke si noe om politiet har fått inn tips fra utlandet.

- Vi ønsker fortsatt mer informasjon fra publikum, fordi vi fortsatt har en kvinne vi savner som har bedt oss om hjelp, sier kriminalsjefen.

Politet sier de nå har tett dialog med kvinnens pårørende.

AKTUELT NÅ