Hopp til innhold

Endret boligskatten med mail

Video nsps_upload_2009_10_15_18_38_36_4032.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

De fleste nordmenn får endret ligningsverd på sin bolig på grunn av de foreslåtte endringer i statsbudsjettet. Dette får konsekvenser for formuebeskatningen.

Finansminister Kristin Halvorsen vil at den reelle verdien av folks boliger i større grad skal legges til grunn ved beregning av formueskatt og sikter mot en ligningsverdi på 25 prosent av markedsverid. .

Fikk hakeslepp

Kristin Halvorsen var inspirert av en historie fra virkeligheten da hun la frem Statsbudsjettet denne uken. Hun gjorde noe så uvanlig som å trekke frem en enkeltskjebne i finananstalen

Forhistorien er at Aasne Liljeberg i 2006 kjøpte en leilighet sentralt i Bærum sentrum. I september 2007 sto leiligheten klar som nybygg.

Da skattemyndighetene sendte ut ligningsforslaget for 2007 fikk Aasne hakeslepp på at ligningsverdien hennes var dobbelt så stor som før. Før bodde hun i en eldre og større bolig med lav lignigsverdi. Den nye og mindre leiligheten som er billigere fikk høy ligningstakst.

Urettferdig, mener Aasne og skrev mail til Kristin Halvorsen om sin fortvilte situasjon, og ble tatt på alvor.

Dette skrev hun i mail.

Video nsps_upload_2009_10_15_20_45_53_4052.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dette inspirerte Kristin Halvorsen. To dager etter fikk Liljeberg en uventet telefon. I den andre enden av røret var finansministeren.

Jevnet ut skattelegging

Formålet med endringen som er foreslått i Statsbudsjettet er å jevne ut forskjellen mellom verdien på gamle og nye boliger. Nye boliger har tradisjonelt fått mye høyere verdi enn eldre.


AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger