Hopp til innhold

Debuterte med sexkjøpsloven

Lederne i ungdomspartiene er rykende uenige i håndteringen av sexkjøpsloven. Nå møtes de i sin første partilederdebatt.

Ungdomsledere debuterer i debatt om sexkjøpsloven

I dag kom evalueringsrapporten som sier at sexkjøpsloven har fungert etter planen. Likevel mener FpU-leder Atle Simonsen at konklusjonen er feil.

Se nachspielet etter debatten på Ytring TV her.

– Vi mener loven ikke har virket etter intensjonen ettersom det viser seg at de prostituerte blir tvunget inn i hendene på halliker. Ingen samfunn har klart å forby prostitusjon, og det er problematisk å forby noe to voksne mennesker er enige om, sa Simonsen helt i innledningen på debatten.

Og han fikk med seg lederen for Unge Høyre, Kristian Tønning Riise, med seg i motstanden mot loven.

– Evalueringen slår ikke fast at forholdene for sexsarbeidere har blitt bedre.

Lederen for Unge Venstre var også enig i at man bør avskaffe loven til tross for dagens evaluering. Det betyr at ungdomspartiene legger seg på samme linje som moderpartiene på Stortinget.

Venstresiden rykende uenig

Eskil Pedersen (AUF) var alt annet enn enig.

– Det er ironisk at FpU vil forby frivillig kjøp av sex mens de ønsker å forby tigging. Det henger ikke sammen, sier Pedersen.

Nicholas Wilkinson (SU) mente loven var en braksuksess og et viktig verktøy for å bekjempe menneskehandel.

– Det er flott at vi skal snakke om prostituerte. Da synes jeg det er rart at tiltaket for å hjelpe de prostituerte skal være å hjelpe dem til å selge mer sex, sier Wilkinson.

KrFUs leder Emil André Erstad markerte seg også som en motstander av sexkjøpsloven, mens Grønn Ungdoms leder Ingrid Opphaug Dahl mente at Stortinget bør ta seg god tid før de tar stilling til om loven bør fjernes.

– Dersom høyresiden fortsatt mener at loven skal fjernes viser det at man ikke tar funnene i evalueringsrapporten på alvor. Rapporten sier ikke noe om forholdene for prostituerte. Det denne debatten handler om er en ideologisk forskjell på de som mener prostitusjon er vanlig arbeid og oss som er for loven, sa leder for Senterungdommen, Erling Laupsa.

KrFU-.leder fikk vondt i magen av Erna

Erstad har tidligere uttalt at han har fått vondt i magen over de prioriteringene Erna Solberg og resten av regjeringen har gjort i løpet av de drøyt ti månedene høyre- og frp-regjeringen har sittet.

– Magen er helt fin igjen. Vi hadde åtte år med en flertallsregjering som tok beslutningene ut av Stortinget og inn i partikontorene til Ap. Vi har hjulpet til det motsatte, sa Erstad.

Han mente regjeringen har brukt for mye tid på småsaker, og kom med en dårlig skjult trussel.

– Det står i samarbeidsavtalen at vi kan danne flertall med hvem vi vil.

Unge Venstre sa at også de var lite fornøyd med gjennomslag i regjeringen.

Lederen for Unge Høyre mente kritikken ikke var treffsikker. Han pekte på at regjeringen har fremmet forslag innen både helse og skole.

Eskil Pedersen (AUF) sa at han lurte på hva prosjektet til regjeringen er.

– De har flikket litt på mye småting. Samtidig har de kuttet skatten. Jeg har sjekket egen ligning. Jeg får skattefritak på 100 kroner. Det holder knapt til en halvliter øl på byen etter at Frp har øket alkoholavgiftene, sa Pedersen.

Det fikk Tønning Riise til å reagere.

– Jeg er forundret over at AUF ikke mener kunnskapsløftet er spennende. Vi har gjort slik at 750 flere lærere etter- og videreutdanning, vi har gitt mer i studiestøtte og løft for yrkesfagene, sa Tønning Riise.

Hvorfor kvier mange unge seg for å si at de er kristne?

Se mer Ytring TV.

AKTUELT NÅ