Bryter med Kirken

Norges største misjonsorganisasjon, Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), regner seg ikke lenger som en del av Den norske kirke.

Norsk Luthersk Misjonssamband
Foto: NRK

Vedtaket er en reaksjon på at Kirkemøtet godtok to syn i homofilisaken.

- Nødssituasjon

- Det er begrunnet i den nødssituasjon som har oppstått i kjølvannet av det vedtaket som Kirkemøtet gjorde, sier Ola Tulluan, generalsekretær i NLM.

- Vi synes ikke det er et drastisk skritt å ta på bakgrunn av homofilisaken, for vi synes Bibelen taler klart om homofilt samliv, legger Tulluan til.

Ola Tulluan

Generalsekretæren i Norsk Luthersk Misjonssamband sier organisasjonens vedtak er en reaksjon på Kirkemøtets beslutning.

Foto: NRK

Organisasjonens hovedstyre skriver: "Hovedstyret vil uttrykke stor forståelse for at et økende antall misjonsvenner føler seg hjemløse i Den norske kirke. Vi har stor forståelse for at mange nå vurderer å si opp sitt medlemskap i Den norske kirke."

Videre skriver det: "Ikke få føler at Kirken har forlatt dem. De kan ikke forsvare den kursen Kirken har tatt. De føler en inderlig anklage: Om man protesterer for all verden, følger man likevel med på ferden. En folkekirke som ikke tar sin egen lære på alvor, bidrar til sekularisering og pluralisme."

- Dette var dråpen

Espen Ottosen, informasjonssjef i NLM, forteller at mange medlemmer har vært skuffet over Kirkemøtets vedtak.

- Det er en dyp skuffelse og dyp sorg rundt i våre kretser og foreninger, mange føler at dette var dråpen som fikk begeret til å renne over når det gjelder Den norske kirke. Mange føler at de ikke har samvittighet til å stå der, sier Ottosen.

Norsk Luthersk Misjonssamband har rundt 50.000 medlemmer og misjonærer i 15 land og vurderer nå å starte et nytt trossamfunn.

SISTE NYTT

Siste meldinger