NRK Meny
Normal

Beklager Borten Moes SV-slakt

Sp-leder Liv Signe Navarsete sier at Ola Borten Moes slakt av regjeringspartner SV ikke er forankret i partiet.

Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe (Montasje)
Foto: Sven Ove Ekornesvåg / Scanpix

Da partileder Liv Signe Navarsete åpnet Senterpartiets landsmøte i Ålesund i dag, brukte hun talen til å hylle regjeringssamarbeidet med Arbeiderpartiet og Sosialistisk venstreparti.

– Tydelig rødgrønt

– Vi har fått til gode resultater gjennom det rødgrønne samarbeidet. Vi skal gå til valg på et forlenget regjeringssamarbeid. Et fortsatt regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og SV. En tydelig rødgrønn politikk, sa Navarsete til landsmøte salen.

Talen stod i sterk kontrast til uttalelsene fra Sp-kronprins Ola Borten Moe i dagens VG. Han karakteriserer SVs politikk som urealistisk og frihetsbegrensende:

«Jeg kan legge kortene på bordet: Flere hjørnesteiner i den nylig vedtatte SV-politikken mener jeg er både dødfødt i praksis og prinsipielt betenkelig», skriver Borten Moe i aviskronikken.

– Lov å ha forskjellig syn

Navarsete måtte i dag rydde opp etter Borten Moes SV-angrep.

– Dette vil jeg på vegne av partiet rett og slett beklage. Det er ikke forankret i partiet, og får stå for hans egen regning, sier Navarsete som understreker at det ikke er ulovlig for partiets stortingspolitikere å ha slike meninger.

– Men jeg opplever ikke at dette synet er forankret på grunnplanet og slettes ikke i ledelsen av Senterpartiet, sier Navarsete til NRK og avviser at hun kjente til innholdet i kronikken på forhånd.

Video nsps_upload_2009_3_27_13_48_25_1823.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Lover mer grønn politikk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger