Normal

Avsluttet søket på Utøya, frivillige søker fortsatt i innsjøen

Politiet bekrefter nå at de avslutter søket etter flere overlevende på Utøya. Siste oppdaterte tall på døde er nå 85.

Politiadvokat Carol Sandbye ved politiets pressetelefon bekrefter at søket er avsluttet på Utøya overfor NTB.

Politiet prioriterer nå arbeidet med å identifisere de døde personene etter angrepet.

Søket foregår likevel fortsatt for fullt i Tyrifjorden. Otto Løvik og Hans Kristian Henriksen bor på Utvika camping og melder at mange frivillige har vært sentrale i redningsaksjonen.

Har hjulpet over 100

Otto Løvik og Hans Kristian Henriksen bodde på campingplassen Utvika camping. Her har de vært med å hjelpe over 100 av ungdommene.

Campingplassen Utvika ligger rett over sundet fra Utøya, hvor den forfedelige tragedien fant sted.Campingturister forteller om dramatiske timer i går kveld og i natt. De reddet over 100 ungdommer som la på svøm opp i båter eller i land til brygga på campingplassen.

– Vi hørte det smalt fra Utøya og sprang ned til brygga. Jeg så folk som lå og kavet i vannet, og vi gikk da opp for å hente flere folk fra campingen.

Otto Løvik

Otto Løvik var en av campingturistene som har gjort en formidabel innsats i redningsaksjonen ved Utøya.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Måtte velge

Otto Løvik forteller om at de måtte velge hvem de kunne redde og hvem de måtte la ligge igjen i vannet for at båten skulle bære dem inn til land.

– Vi var fire-fem båter fra campingen som deltok. Jeg var selv ute på vannet og dro opp folk. Det var helt fryktelig å måtte velge hvem som fikk bli med og hvem som måtte bli igjen, sier Otto Løvik.

–Jeg hjalp i land folk fra båter og fra sjøen. Blant annet en som var skutt i låret. Jeg kjørte han, og andre av de som kom over til hotellet.

Det var flere utenlandske turister boende på campingen, og disse skal også ha gjort en stor innsats i redningsaksjonen.

– Noen tyske turister i båt gjorde en kjempeinnsats og fikk dratt opp mange, sier Hans Kristian.

Campingplassen er helt stille og flere turister forteller at de ikke har hørt fra verken politi eller helsepersonell verken i går eller i dag. Det skal trolig komme et kriseteam senere i dag, mener de.

De to campingturistene har ingen planer om å reise fra Utvika camping. De vil bli der å bistå så godt de kan, og prøve å fordøye inntrykkene sammen med de andre turistene.

Over 50 hundepatruljer

Det er en stor samling med båter ute på Tyrifjorden. Fiskeoppsynsbåter, politibåter, hundepatruljer og andre leter fortsatt for full maskin. Mange søker langs land etter det som kan være flere savnede. Andre bevokter området slik at folk ikke kommer for nærme katastrofeøya.

Langs bredden av innsjøen kjører hundepatruljer med hunder som kan lukte gjennom vannet for å finne flere omkomne som kan ha druknet.

En patrulje sier de har over 50 hunder som er med og leter. Hundene må ha pause etter et par timers intens leting. NRK.no treffer dem mens de inne for å bytte hund. Patruljene har så lå langt ikke oversikt over om noen er funnet i live i dag.

Video Helikopterbilder Utøya råklipp

Denne dramatiske videoen fanger opp gjerningsmannen rett etter de brutale handlingene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger