Hopp til innhold

Arfan Bhatti har reist ut av landet

Arfan Bhatti har reist ut av Norge, kun dager før det faller dom i familievoldsaken i Oslo tingrett. – Han er på en tre dager lang ferie, og kommer tilbake før påske, sier forsvarer John Christian Elden.

Arfan Bhatti

I UTLANDET: Dette bildet ble sendt til norske redaksjoner i september, sammen med en bekreftelse på at Bhatti var i live i Pakistan. Nå skal Bhatti igjen ha forlatt Norge.

Bare måneder etter at Arfan Bhatti kom tilbake fra et lengre opphold i Pakistan, skal den kontroversielle islamisten igjen ha forlatt Norge.

Bhatti måtte i forrige uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for familievold. Forsvarer John Christian Elden ba om at saken skulle gå for lukkede dører under bevisførselen og tiltaltes forklaring, og fikk medhold i dette av dommeren.

På den første dagen av rettssaken erkjente Bhatti å ha riset to av barna sine i forbindelse med Koran-lesing, men nektet for å ha brutt straffeloven.

Det er ventet at det vil falle dom i saken onsdag eller torsdag denne uken. Planen er at Bhatti selv skal møte i Oslo tingrett for å få en eventuelt dom forkynt, samt opplyse hvordan han stiller seg til avgjørelsen fredag.

– Varslet selv politiet

NRK har vært i kontakt med Arfan Bhattis advokat, John Christian Elden. På spørsmål fra NRK om Elden er kjent med at Bhatti igjen skal ha reist til utlandet, svarer Elden i en SMS at «han er tre dager i Hellas på ferie. Tilbake før påske.»

– Dette er noe han har full anledning til å reise på. Han varslet også politiet om dette i går og viste dem billettene tur-retur, uten at det var noe problem, sier Elden til NRK.

Elden sier at Bhatti ikke er ilagt reiseforbud eller utreiseforbud, og at han etter planen vil være tilbake i Norge før avgjørelsen i Oslo tingrett faller senere denne uken.

– Hans plan er å komme tilbake, og motta det han regner med er en frifinnende dom, sier Elden.

NRK har vært i kontakt med Oslo politidistrikt, ved pressekontakt Unni Grøndal. Grøndal sier at Oslo-politiet ikke har noen kommentar til at Bhatti har reist til Hellas.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Arfan Bhatti

MARKANT: Arfan Bhatti har vært en markant skikkelse i det islamistiske miljøet i Norge de siste årene. I forbindelse med familievoldssaken i Oslo tingrett skal han ha fjernet det lange skjegget som har vært hans varemerke de siste årene. Dette bildet er tatt 2012, da Bhatti demonstrerte mot filmen «Innocence of Muslims» utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Reiste til Pakistan

Det var i januar i år at Bhatti returnerte til Norge, etter å ha tilbrakt nesten to år i Pakistan. Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012, og etter hvert dukket det opp flere bilder der den kontroversielle ekstremisten poserte med våpen.

Etter ikke å ha gitt lyd fra seg på lang tid, ble Bhatti meldt savnet av familien i januar 2013. I september 2013 fortalte imidlertid Bhattis bror at 37-åringen hadde vært i kontakt med familien, og at han var i live.

Senere samme år ble det kjent at Bhatti hadde blitt pågrepet av pakistanske sikkerhetsstyrker, anklaget for Taliban-tilknytning.

Ville varetektsfengsle

Da Bhatti 14. januar i år landet på Oslo lufthavn Gardermoen, ble han pågrepet av politiet. De ønsket å holde Bhatti varetektsfengslet av frykt for unndragelsesfare.

Dette fikk ikke politiet medhold i, verken av tingretten eller lagmannsretten, og Bhatti ble derfor løslatt igjen 16. januar. Forsvarer John Christian Elden sa i den forbindelse at Bhatti dermed er «en helt fri mann».

NRK har vært i kontakt med Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i Politiets sikkerhetstjeneste, som ikke ønsker å kommentere denne saken.

John Christian Elden

I RETTEN: Arfan Bhatti måtte i forrige uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for familievold. Forsvarer John Christian Elden opplyser at hans klient for tiden er i Hellas, på ferie.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

AKTUELT NÅ