Overlevende fra Utøya: – Uforståelig at politiet tok en omvei

Ali al-Hatem unnslapp kulene til Behring Breivik i siste liten. Han sliter med å forstå hvorfor politiet tok en omvei til Utøya.

Video – Helt utrolig at politiet tok en omvei

Overlevende fra Utøya Ali al-Hatem er sjokkert over at politiet valgte en omvei til Utøya.

Han var vitne til drapene på et titalls ungdom. Ali al-Hatem sliter med å forstå hvorfor politiet, som var iført skuddsikre vester, valgte en omvei til Utøya av sikkerhetsgrunner.

– For meg er dette helt utrolig. Det handler om å redde mennesker. Politiet hadde med seg utstyr og hadde på seg skuddsikre vester, mens de på Utøya var iført kun tynne klær, sier al-Hatem.

– Flere kunne blitt reddet

Tilfeldigheter gjorde at Ali unnslapp en kule som sneiet hodet hans. Han klarte til slutt å gjemme seg helt til politiet kom.

– Uten politiet så hadde ikke jeg vært her i dag. Da hadde jeg enten lagt på svøm, eller løpt. Da hadde han sikkert fått tak i meg.

Men jeg tenker på alle som kunne ha blitt reddet hvis politiet hadde kommet mye tidligere, fortsetter al-Hatem.

Al-Hatem har lyst til å utdanne seg til å bli politimann, men mener politiet denne gangen gjorde en feilvurdering.

– Jeg har ikke noe imot politiet, men de kunne spart seg mye tid ved å ha kommet en annen vei, sier al-Hatem.

– Umulig å spekulere

Politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt sier fredag at hun er ydmyk for kritikken som rettes mot politiet og håndteringen av arbeidet opp mot terroraksjonen på Utøya.

– Her har mange viktige avgjørelser blitt tatt i løpet av kort tid, og det er umulig å spekulere i hva andre valg kunne medført for de som ble rammet så brutalt, sier Hammer.

Både stabssjef ved Oslo-politiet, Johan Fredriksen, og politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, Sissel Hammer, har sagt til media at de ikke har kapasitet til å svare på detaljerte spørsmål rundt beslutningene som ble tatt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger