– Ønsker å kneble de som peker på utfordringer i samfunnet

Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, advarer mot å kutte statsstøtten til den islamkritiske og omstridte organisasjonen Human Rights Service.

Hege Storhaug med boka "Islam. Den 11. landeplage"

Hege Storhaug er en av frontfigurene i Human Rights Service. Dethar de siste dagene vært debatt om organisasjonen fortjener å motta statsstøtte.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det har vært spekulert på om pengene til Human Rights Service (HRS) blir droppet fra statsbudsjettet. HRS fikk i fjor pengestøtte på 1,8 millioner kroner.

Aftenposten skrev i dag at det avtegner seg et politisk flertall for å stanse støtten, men KrFs Geir Bekkevold advarte i Dagsnytt 18 onsdag mot å «bruke for mye politisk kapital på en slik sak».

Vil fjerne støtte

Stortingspolitiker Lene Vågslid fra Arbeiderpartiet sa tydelig ifra om at hennes parti vil fjerne statsstøtten til HRS.

Lene Vågslid

Lene Vågslid vil kutte støtten til Human Rights Service fordi hun mener de bryter med de kriteriene som er lagt til grunn for støtte.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– De mottar i dag et integreringstilskudd. Det er liten grunn til å tvile på at de bryter med de kriteriene som er lagt til grunn for de pengene de mottar. HRS bidrar med mye av det motsatte av integrering, sa Vågslid, som også er leder for justiskomiteen på Stortinget.

Ytringsfrihet

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum fremhevet at dette handler mer om ytringsfrihet.

– Jeg synes det er en farlig ytringsfrihetsdebatt. Utgangspunktet for debatten nå er at en organisasjon gjør et tiltak som er diskutabelt. Før man har sett virkningene av tiltaket og basert på en ganske selektiv tolkning av hva de gjør, skal man ta fra dem statsstøtten for å straffe dem. De som har makt må ikke fjerne støtten til dem de ikke liker. Det er farlig, sa Stavrum.

Gunnar Stavrum

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum mener denne debatten handler om ytringsfrihet. Han advarer mot å kutte støtten.

Foto: Nyhetsspiller

Helt innenfor

Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, mener HRS driver sin virksomhet helt innenfor kriteriene som er lagt til grunn for å kvalifisere til pengestøtte.

I kriteriene for tildeling av midler har det særlig i denne saken blitt trukket fram at det skal bidras til økt deltakelse og økt tillit i samfunnet blant innvandrere og deres barn.

– Det står også at man skal formidle kilder til alternativ kunnskap, sa Helgheim.

– Dette er jo en reaksjon på ett enkelt prosjekt som ennå ingen har sett resultatet av. Man ønsker da faktisk å kneble de som peker på en del utfordringer i samfunnet fordi man ikke liker at man peker på det.

Foto fra hverdagen

I bloggen til Hege Storhaug i HRS for noen dager siden skriver hun at prosjektet ble misforstått.

– Vi ba lesere om å sende oss egne foto fra hverdagen som dokumenterer den kulturelle revolusjonen som MSM og «eliten» aktivt neglisjerer, skriver Storhaug i bloggen.

– Av en eller annen grunn har deler av dem som gjerne ser seg selv som intellektuelle og særlig kloke, valgt å tolke vår ovennevnte oppfordring til noe så vanvittig som «muslim-jakt». Dette er så hinsidig at ord blir fattige, fastslår hun.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger