Hopp til innhold

– Frp har blitt et uskyldig offer

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen synes det er avskyelig at Anders Behring Breiviks holdninger knyttes til Frp.

Video - Frp blitt et uskyldig offer

- Frp blitt et uskyldig offer, sier Siv Jensen.

– Jeg synes det er avskyelig det som har skjedd, men jeg synes det er like avskyelig at enkelte medier forsøker å trekke en kobling mellom denne mannens udåd, og Fremskrittspartiet, sier Jensen til NRK søndag.

– Det bør man holde seg for god til, ikke minst i NRK, fortsetter hun.

– Vi har blitt et offer

– Det er mye som tyder på at også vi har blitt et uskyldig offer for denne mannens gjerninger, sier Jensen.

Anders Behring Breivik har forberedt massedrapene i Oslo og på Utøya i over ni år, går det fram av manifestet han har lagt ut på Internett. Han har erkjent at han står bak drapene. Breivik meldte seg inn i Frp i 1999 og betalte sin siste kontingent for året 2004.

– Han har brukt politiske partier i Norge som plattform for sine planlagte ugjerninger. Han har åpenbart ikke skydd noen midler, verken i forhold til oss eller andre, eller til samfunnet for å oppnå sine ugjerninger, sier Jensen.

Beklager seg på Facebook

Siv Jensen går søndag kveld ut og beklager sitt utsagn på sin Facebook-side.

«I et intervju til NRK i dag kan det høres ut som om jeg sidestiller de forferdelige drapene med politiske angrep på FrP. Det mener jeg selvsagt ikke. Jeg er den første til å beklage om det jeg sa oppfattes galt av noen. Jeg ga et intervju der jeg reagerte på at en svensk journalist koblet FrP til de grusomme handlingene. Det kan selvsagt ikke på noen som helst måte sidestilles med drap på uskyldige.»

Klikk for å se den svenske journalisten uttale seg her:

Video Daniel Poohl om gjerningsmannen og Frp

Daniel Poohl, redaktør i Expo.

«Dere burde skamme dere»

På Facebook og Twitter har brukere utrykt sine meninger rundt Siv Jensens uheldige uttalelse:

«SLUTT med å synes synd på dere selv fordi mediene trekker frem det faktum at han har vært medlem av deres parti. Jobb istedet aktivt for å unngå at slike mennesker trekkes til deres parti i fremtiden, og vis - over tid - at det deres sympatisører skriver på diverse nettfora ikke til forveksling ligner testamentet til denne massemorderen. Dere burde skamme dere over å ha selvmedlidenhet i en sånn tid. Det er helt andre mennesker som fortjener støtte nå.»

«Alt er lett å misoppfatte i sånne tider når en er så sterkt følelsesmessig rammet. En får bare bære over med det, tenker jeg. I disse dager er vi alle nordmenn. Stå på, Siv!»

Har bakgrunn i FpU

Breivik var medlem av lokallaget på St. Hanshaugen i Oslo i perioden 2001–2003 og en kort periode i lokallaget på Frogner i Oslo i 2003. I 2006 ble han fjernet fra registrene, skriver Aftenposten.

Han var dessuten engasjert i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) fra 1997 til 2007. Han meldte seg aktivt ut i 2007.

I et innlegg på Document.no skriver Anders Behring Breivik selv at han «i flere år» har arbeidet for Frp.

– Jeg ble i dag tidlig gjort kjent med at han har vært medlem hos oss. Det er aldeles forferdelig å vite, sa Siv Jensen til Aftenposten.no tidligere denne uken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ