Hopp til innhold

– Frp går tilbake til røttene

Kyrre Nakkim, leder for samfunnsredaksjonen i NRK, sier Siv Jensen går tilbake til røttene og gjør det som Anders Lange og Carl I. Hagen har gjort før.

Kyrre Nakkim

Kyrre Nakkim synes Siv Jensen klarte å balansere relativt bra det å være aggresivt protestparti og vennlig samarbeidspartner under talen i dag.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Det Siv Jensen gjør er at hun tilbake til røttene til Frp. Hun sier at Frp skal bli en protestbevegelse. Og gjennom det skal hun engasjere menneskene. Da må hun tegne opp en fiende, og fienden er jo da regjeringen og de er ansvarlig for alt som ikke fungerer, sa Nakkim etter at Jensen hadde holdt sin tale til landsmøtet.

– Hun tegner et bilde av Norge som på mange måter er litt udemokratisk der alt er styrt av Arbeiderpartistaten.

Nakkim mener vi har hørt dette før.

Saken fortsetter under videoen:

Video Kommentar: – Frp går tilbake til røttene

– Vi har hørt dey av Anders Lange og av Carl I. Hagen. Det er et godt triks for å sparke litt glød inn i Fremskrittspartiet og organisasjonen, sa Nakkim.

Gjorde seg spiselig

– VInner hun valget i 2013 må hu n trolig samarbeide med noen. Er den Siv Jensen vi så i dag spiselig for Høyre?

– Ja, for så lenge Jensen velger å argumentere mot regjeringen, og gjør regjeringen til hovedfiende og ikke de andre borgerlige partiene, så er hun spiselig, sa Nakkim.

– De har jo felles fiende tross alt, sa han.

Etter talen snakket Jensen på en pressekonferanse. Der snakket hun ifølge Nakkim varmt om samarbeid, og om hvordan man med små skritt skal nærme hverandre.

Balansere

– Det er mange tegn som tyder på at Frp har valgt en ny strategi i år. Strategien Frp hadde de fire foregående årene gikk jo på en blemme. Man klarte ikke å vinne valget, nå skal man vise at man faktisk vil samarbeide og det gjør man gjennom mange små skritt, sa Nakkim.

– Siv Jensen må klare å balansere dette å være en vennlig samarbeidspartner samtidig som å være det aggressive protestpartiet, det synes jeg hun klarte relativt bra i dagens tale, sa hun.

AKTUELT NÅ