Hopp til innhold

– Der slapp katta ut av sekken

Helseministeren bedyret overfor Stortinget at det ikke finnes noen skjult agenda i sykehussaken i Molde. Nå gir et internt notat kritikerne vann på mølla.

Video Høybråten: – Der slapp katta ut av sekken

KLIKK FOR Å SE VIDEO: KrF-leder Dagfinn Høybråten mener regjeringen har hatt en skjult agenda i sykehus-saken.

– Der slapp katta ut av sekken.

KrF-leder Dagfinn Høybråten har fått det interne notatet som beskriver møtet mellom daværende statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), Roger Ingebrigtsen (Ap), og Helse Midt-Norge som skal bygge nytt sykehus i Møre og Romsdal.

Sidsel Rykhus, leder i Molde Ap

– Vi føler oss rett og slett rundlurt, sier Sidsel Rykhus, leder i Molde Ap.

Foto: NRK

– Mange har mistenkt at regjeringen har en skjult agenda i denne saken. De har utredet et alternativ med to sykehus, ett i Kristiansund og ett i Molde, i årevis. Samtidig har regjeringen kun hatt til hensikt å bygge ett sykehus. Nå er det bevist. Det jeg har lest her er ikke til å misforstå, sier Høybråten.

Han er ikke alene i kritikken.

Molde Ap sjokkert

– Vi føler oss rett og slett rundlurt. Sykehus i Molde har vært en lovnad i mange år, men her har det vært folk i Kristiansund som har jobbet for tett i korridorene. Det innrømmer de selv. Det er ikke noe kjekt å bli lurt på denne måten, sier Sidsel Rykhus, leder i Molde Ap.

Hun sier rett ut at lokalkontorene til Ap i Molde og Kristiansund fikk beskjed av Roger Ingebrigtsen om at de måtte komme til enighet om ett sykehus og hvor det skulle ligge.

Årsaken skal ha vært enkel:

Bent Høie, Høyre

Bent Høie i Høyre er ikke nådig i sin kritikk av Aps håndtering av sykehussaken i Møre og Romsdal.

Foto: NRK

– Han har vel forstått at det blir spektakkel i Ap-bastionen Kristiansund dersom det bare blir sykehus i Molde, og derfor vil ikke det være bra for Ap der. Dette er helt forferdelig for oss, og det er en ukultur som jeg ikke vil være med på. Jeg har ikke sett notatet NRK refererer til, men dersom det foreligger så blir jeg sjokkert. Dette er ikke de signalene som er formidlet til oss. Det har vært forsikringer om at det er faglige begrunnelser som skal ligge til grunn for valg av sykehus, sier Rykhus.

– Befolkningen holdes for narr

Bent Høie i Høyre er heller ikke nådig i sin kritikk av Aps håndtering av sykehussaken i Møre og Romsdal.

– Senest i forrige uke svarte helseministeren i et brev til Stortinget at hun ikke hadde noen skjult agenda i denne saken. Dette notatet viser at det er akkurat det hun har. Hun har bestemt seg, og hun holder befolkningen i Molde for narr.

AKTUELT NÅ