Hopp til innhold

– Anundsen beklager at vi har en kritisk presse

– Det er en dårlig video, ubehjelpelig og nesten ufrivillig komisk, sier generalsekretær i Norsk redaktørforening, Arne Jensen, om Justisdepartementets film med Anders Anundsen i hovedrollen.

Anundsens-video

Mandag publiserte Justis- og beredskapsdepartementet en video der statsråd Anders Anundsen skryter over satsingen på beredskap og endringen i innvandringspolitikken.

Mandag publiserte Justisdepartementet en film der ministeren forteller hva regjeringen har fått til etter to år i regjering.

– Det er en usminket mening om det vi har levert, sier Anundsen.

Arne Jensen, Norsk redaktørforening

Generalsekretær i Norsk redaktørforening, Arne Jensen, reagerer på den nye filmen til Anders Anundsen.

Foto: SKUP

I filmen forteller statsråden om beredskap, politi, påtalemyndighet og domstoler, kriminalomsorg samt asyl- og innvandringspolitikk. Han snakker med politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo og flere andre som jobber i politiet, kriminalomsorgen og utlendingsforvaltningen. Underveis vises klipp fra nyhetssendinger på NRK og TV2.

Justisminister Anders Anundsen og Justisdepartementet har laget en video hvor de skryter av det de har fått til i regjeringen.

NY VIDEO: Anundsens nye informasjonsvideo har skapt sterke reaksjoner.

Intervjuer de han er sjef for

– For det første er det en dårlig video, det er virkelig ubehjelpelig, nesten ufrivillig komisk, sier generalsekretær i Norsk redaktørforening, Arne Jensen.

Han forstår at Justisdepartementet har et behov for å fortelle om hva de har gjort. Men han reagerer på at Anundsen undergraver norsk presse.

– Når videoen starter med at Anundsen beklager at vi har en kritisk presse, at det er et problem for de folkevalgte da får dette et underlig preg, sier Jensen.

– På hvilken måte er den komisk?

– Fordi justisministeren reiser rundt og intervjuer de han er sjef for. Da får man stort sett de svarene man vil ha. Han fremstår som en reporter, som han selvfølgelig ikke er, sier Jensen.

– Det er uproblematisk

I filmen tar statsråden rollen som programleder, intervjuer, hovedperson og premissleverandør og stiller spørsmål til folk i hans egne underliggende etater.

– Jeg synes det er helt uproblematisk at Justis- og beredskapsdepartementet får frem det som er gjennomført de siste to årene og at det er meg som presenterer dem, sier Anundsen.

Men er det problematisk at det er du som stiller spørsmålene, spurte programleder Håvard Grønli, da Anundsen gjestet Politisk kvarter tirsdag morgen.

– De hadde svart akkurat det samme om det var du som stilte spørsmålene, svarer Anundsen til programlederen.

AKTUELT NÅ