257 mistet livet i flystyrt i Algerie

257 personer omkom da et militært transportfly styrtet nær en militærbase i Boufarik onsdag, bekrefter landets forsvarsdepartement.

De første meldingene om flystyrten kom ved 10.20-tiden norsk tid.

Departementet opplyser i en uttalelse at 247 passasjerer og et mannskap på ti personer døde i flystyrten onsdag. Flesteparten av de omkomne var soldater og deres familiemedlemmer.

De første meldingene gikk ut på at over 100 personer, alle soldater, hadde mistet livet.

– Det er mer enn 100 omkomne. Vi kan ikke si nøyaktig hvor mange på dette tidspunkt, sa Mohammed Achour, talsperson for landets sivilforsvar, til nyhetsbyrået AFP tidligere i formiddag.

En militærkilde sier til avisen Al Arabiya at alle som var om bord i flyet omkom, men dette er ikke bekreftet. En talsmann for sivilforsvaret opplyser til nyhetsbyrået AP at noen har overlevd styrten.

Laster Twitter-innhold

– Flere Polisario-medlemmer omkom

Boufarik ligger nord i Algerie, omkring 30 kilometer sørvest for hovedstaden Alger. Flyet, et russiskprodusert transportfly av typen Iljusjin Il-76, skal styrtet kort tid etter det tok av fra militærflyplassen i Boufarik.

Generalsekretær Djamel i regjeringspartiet FLN sier til TV-stasjonen Ennahar at 26 av de omkomne var medlemmer av frigjøringsbevegelsen Polisario, som kjemper for å frigjøre Vest-Sahara fra Marokko.

Algeriske soldater holder vakt mens redningsarbeidere jobber på ulykkesstedet i Boufarik

Algeriske soldater holder vakt mens redningsarbeidere jobber på ulykkesstedet i Boufarik.

Foto: Ramzi Boudina / Reuters

Flyet var ifølge nyhetsbyrået Reuters på vei til Tindouf, et område som grenser til Vest-Sahara, hvor tusenvis av flyktninger – deriblant Polisario-medlemmer – oppholder seg.

Bilder fra ulykkesstedet viser brennende vrakdeler fra flyet mens svart røyk stiger opp. Mer enn 300 redningsarbeidere jobber på stedet.

Achour i landets sivilforsvar opplyser at årsaken til flystyrten er ukjent, og at myndighetene har startet etterforskning.

Laster kart, vennligst vent...

Verste flyulykken i historien

Onsdagens flystyrt er den verste i Algerie noensinne. De siste tiårene har det vært flere flyulykker i landet. Da et fly fra Algerie Air styrtet i Tamanrasset i 2003, mistet 102 personer livet.

For fire år siden styrtet et fly, også fra Algerie Air, som fraktet militært personell og deres familier. 77 personer omkom. Hjelpemannskaper fant én overlevende.

SISTE NYTT

Siste meldinger