Hopp til innhold

100 000 Facebook-kroner til Afrika

Kompiser fra Arendal samla inn gigantsum til u-hjelp.

Facebook

- Det er mye giverglede i Norge og vi vet at de ungdommene man kanskje når på Facebook trenger ett ekstra kick for å gi, forteller Trygve Utstumo (22).

Hjelper fattige barn

 Trygve Utstumo

Trygve Utstumo er glad for at Facebook kan hjelpe

Det hele startet med èn krone. I slutten av november i fjor startet Thomas Skorpen fra Arendal Facebookgruppen ”Jeg gir 1kr i u-hjelp per pers som joiner denne gruppa”. Like etterpå opprettet kameraten Trygve Utstumo en lik gruppe som også ville hjelpe fattige i Afrika.

- Facebook er en naturlig kommunikasjonskanal for å nå mange, forteller Utstumo til NRK.

Nå har han, Thomas Skorpen og alle medlemmene deres på Facebook samlet inn tilsammen 104 081,17 kroner til fattige i Malawi.

Viser at vi bryr oss

Medieviter Rasmus Gjertsen Øyen

Medieviter Rasmus Gjertsen Øyen tror Facebook er kommet for å bli.

Medieviter Rasmus Gjertsen Øyen mener vi i fremtiden får se flere slike innsamlingsaksjoner på Facebook.

-Jeg tror slik vervekampanjer fungerer så bra fordi det er så synlig at det er nettopp du som støtter aksjonen og ved å støtte forteller det noe om deg selv, og at du er engasjert.

Nyttig verktøy

Trygve Utstumo er glad for at Facebook kan brukes til noe nyttig.

- I mine øyne er dette det første nyttige konseptet som noen gang er kommet ut av Facebook. Nå håper vi at alle de 80 000 menneskene som engasjerte seg i prosjektet vårt, også er villige til å bli med på noe lignende senere og kanskje engasjerer seg mer i samfunnet rundt seg, avslutter Utstumo.

AKTUELT NÅ