Hopp til innhold

- Kjørte i 110 km/t i 80-sone

- Det er viktig at vi holder fartsgrensene, sa samferdselsminister Liv Signe Navarsete i en tale, før bilen hun selv satt i, kjørte adskillig fortere enn tillatt.

Liv-Signe Navarsete, samferdselsminister
Foto: NRK

For da Navarsete skulle åpne en vei ved hjemkommunen Lærdal denne uken, kjørte bilen hun var passasjer i, mens en av hennes medarbeidere fra departementet var sjåfør, flere ganger i 110 km/t i 80-sonen og også i 80 km/t i 60-sonen, skriver Nationen,

Avisen hadde medarbeidere som fulgte Navarsete under besøket.

HØR: Samferdselsministeren forsvarer kjøringen

- 6 km/t fra å miste førerkortet

- Dette er veldig høy fart. I 80-sonen er det å kjøre i 110 km/t kun 6 km/t fra å bli fratatt førerkortet. Det å kjøre i 80 i 60-sone er også kun 6 km/t fra å miste førerkortet. Det kunne lett blitt en dyr veiåpning for ministeren, sier fungerende lensmann i Lærdal, Per Tomas Klingenberg, til avisen.

Det er ingen fotobokser på strekningene der samferdselsministerens bil kjørte for fort, men hadde følget blitt målt av politiet, ville sjåføren fått fartsbot på mellom 5000 og 8000 kroner.

Talte om råkjøring

Da Navarsete åpnet den nye tunnelen på strekningen Voldum-Borlaug på E16 ved Lærdal, snakket hun nettopp om råkjøring.

- Det er likevel en ting som blir svært viktig framover, og det er at folk ikke begynner å råkjøre her selv om en har fått ny og flott vei. Jeg kan ikke få sagt det for ofte – for at vi skal unngå ulykker med alvorlig skadde eller drepte i trafikken, må hver enkelt av oss ta et ansvar. Vi må selvsagt ikke kjøre i rusa tilstand, vi må bruke sikkerhetsbelte, vi må holde fartsgrensene, sa Navarsete, ifølge Nationen.

- Uheldig

Direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg, kaller hendelsen uheldig.

- Det er uheldig når sånt skjer og man jobber med samferdsel og trafikksikkerhet. Det er svært viktig at man er oppmerksom på den rollen man har og går foran med et godt eksempel, sier Sandberg.

Seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet, Dag H. Nestegard, som satt bak rattet i bilen som råkjørte, beklager at han kjørte over fartsgrensen.

Liv Signe Navarsete, som ifølge sier hun satt og jobbet under turen, mener det ikke var snakk om noen råkjøring. Og hun kjenner seg ikke igjen i det bildet som Nationen tegner av situasjonen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger