Hopp til innhold

- Flere dør som følge av Frps politikk

- Får Frp gjennomført sin miljøpolitikk kommer flere til å dø som en følge av den. Klimatrusselen er en dødelig trussel mot menneskeheten som må tas på alvor, sier miljøvernminister Erik Solheim.

Erik Solheim

Erik Solheim er oppgitt over at Frp dreier miljødebatten over på hans person.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Klimatrusselen er en dødelig trussel mot menneskeheten. Den bidrar til sult, oversvømmelser og sykloner som dreper mennesker, slår ministeren fast.

Frp hevder fremstillingen fra miljøvernministeren er horribel og uten rot i virkeligheten.

- Fullstendig ukorrekt

Ketil Solvik-Olsen

- Solheims uttalelser er horrible, sier miljøpolitisk talsmann i Frp Ketil Solvik-Olsen.

Foto: Knut Falch / Scanpix

- SV og Erik Solheim sin fremstilling av FrP sin politikk er fullstendig ukorrekt. Og anklagene om at flere vil dø med vår politikk er horrible, det sier miljøpolitiske talsmann i Frp Ketil Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen hevder Frp tar klimautfordringene på alvor og viser til at de har flere forslag til hvordan en kan kutte i Co2 utslippene.

I all hovedsak er det Frps politikk å bagatellisere klimatrusselen, svarer Solheim.

- Klimatrusselen er en gigantisk trussel mot menneskeheten. Det er det bred internasjonal enighet om, sier Erik Solheim.

- Skaper klimafrykt

Solvik-Olsen mener regjeringen bevisst svartmaler situasjonen og skaper unødvendig klimafrykt.

- Hver gang miljøvernministeren uttaler seg er det basert på de verst tenkelige senarioene. Han bruker aldri de mer moderate spådommene, som det faktisk er mye debatt om, sier Solvik-Olsen.

Tidligere i dag ble det kjent at 28 prosent av de spurte i en undersøkelse mener at klimaendringer er en av de største utfordringene Norge står overfor.

TNS Gallups klimabarometer viser at åtte prosent av Frps velgere mener at klimasaken er viktig, mens 40 prosent av de spurte SV-velgerne synes klima er viktig.

AKTUELT NÅ