Hopp til innhold

Veolia Transport på norske hender

Den franske tranportgiganten Veolia greide ikke å tjene penger på sine ferger, hurtigbåter, trikker og busser i Norge.

MS Helgeland

MS Helgeland eies av Veolia Transport. Nå får hurtigbåten på Helgeland nye eiere.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Veolia Transport Norge har 33 båter, ni trikker og 630 busser fra Lindenes til Nordkapp. Selskapet kjøpte i sin tid opp Helgelandske i Sandnessjøen og Finnmark fylkesrederi. Hverdagen for de 2000 ansatte i Veolia Transport Norge vil bli lettere med de nye norske eiernem sier konserntillitsvalgt i Veolia, Jørn Halsen i Sandnessjøen.

I går kveld ble det kjent at den franske transportgiganten selger seg ut i Norge og det vil nok merkes, sier Halsen.

– Vi kommer mye nærmere beslutnignstakerne. Fpr det andre er det slik at franskmenn har et helt annet rigid regelverk å forholde seg når det gjelder opplysningsplikten ved salg, kjøp og andre store endringer i konsernet.

Kjøpt opp av ledere i selskapet

Fire av lederne i Veolia Transport har kjøpt ut de franske eierne i Veolia Transport Norge. De selger seg også ut i USA.

En av oppkjøperne er Stig Solheim. Han har siden 1992 vært administrerende direktør i Veolia Transport Nord, tidligere Finnmark Fylkesrederi (FFR).

Veolia eiere

Fra venstre: Reidar Nilsen, økonomiansvarlig i konsernet, Vigdis Foldøy, foretningsutvikling, Stig Solheim, direktør i Veolia Transport Nord, Kjetil Førsvoll, konsernsleder, har kjøpt opp Veolia Transport.

Foto: Violia Transport

Positivt

Konserntillitsvalgt i Veolia-konsernet, Jørn Halsen mener dialogen mellom de ansatte og ledelsen nå vil bli bedre.

– Det å holde alt sammensydd krever sitt, og det blir adskillig lettere nå. Nå vet vi hvem vi har å forholde oss til, sier han. Det letter hverdagen vår, og de ansatte får mer innflytelse i beslutningene som blir tatt, sier Halsen.

Jørn Halsen

Konserntillitsvalgt Jørn Halsen

Foto: Privat

Konkurranse fra Torghatten

Ferga "Lurøy" anløper Lovund.

MF Lurøy går ruta Stokkvågen-Lovund

Foto: Willy Thomassen

Veolia Transport på Helgeland kan få tøff konkurranse fra Torghatten Nord med hovedsete i Brønnøysund. Flere av de viktige båt og fergerutene Veolia seiler i dag er nettopp lagt ut på andbud. Blant dem er fergerutene Stokkvåge-Lovund og Stokkvågen-Træna og sambandet Søvik-Herøy, Bjørn-Sandnessjøen. Anbudet vil gjelde for perioden 2012 til 2020. Med opsjon inn til ti år.

Halsen sier at både han og de ansatte gleder seg til å se hva planene for selskapet er.

– Vi er spent på anbudsprosessene som foregår. Konsernet vi er ansatt i eier 33 skip nord for Trondheim, ni trikker og 630 busser. Vi er veldig spent på hvordan aktørene vil forholde seg til markedet. Er det en langsiktig eier, og hva som er motivet for oppkjøpet blir spennende å se, avslutter Jørn Halsen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.