NRK Meny
Normal

To menn siktet for drapet på Frank André

To menn ble mandag framstilt for varetekt, siktet for drap eller medvirkning til drap på en 31 år gammel mann som tidligere i mai ble meldt savnet på Nes på Romerike.

Nes i Akershus

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen på en eiendom i Skogbygda i Nes kommune mandag. To menn er nå siktet i saken.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Frank André Gundersen (31) ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk.
Mandag formiddag bekrefter politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt til NTB at to menn er pågrepet og vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag ettermiddag.

– De to vil bli siktet for drap eller medvirkning til drap, sier politijurist Anne Evenrud ved Romerike politidistrikt til NRK.

Letingen etter savnede ble først innstilt, men så gjenopptatt i slutten av forrige uke. Mandag gjorde krimteknikere også undersøkelser i huset der Gundersen var på besøk før han forsvant.

Les også: To menn siktet for drap i forsvinningssak


Slektning

Frank Andre Gundersen

Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen har vært sporløst forsvunnet siden 5. mai, og det har blitt gjort flere søk etter ham, men alle har alle vært resultatløse.

Foto: privat

Den ene av de siktede er i nær slekt med savnede. De to var også nære venner, og det var ham Gundersen var på besøk hos da han forsvant.

– Han erkjenner ikke straffskyld og er helt tydelig på at han ikke har noe å gjøre med dette, sier slektningens forsvarer Tarjei Ræder Breivoll til NTB.

Ifølge Breivoll håper mannen fortsatt at 31-åringen skal dukke opp i live.

– Han ønsker publisitet om saken fordi han håper savnede skal lese om det og melde seg.

Slektningen var én av dem som meldte Gundersen savnet, forteller Breivoll videre.

– En nær venn og slektning har forsvunnet. Når han nå får denne mistanken over seg, er det en ekstra belastning for ham. Han tar det svært tungt, sier han.

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen

Kriminalteknikere søker etter savnede Frank Andre Madim Gundersen på en eiendom i Skogbygda i Nes kommune mandag. To menn er nå siktet i saken.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Sjokkert

Også den andre siktede nekter straffskyld. Han skal være en tilfeldig bekjent av savnede.

– Min klient er sjokkert og nekter straffskyld. Han stiller seg fullstendig uforstående til dette, sier advokat Linda Ellefsen Eide ved advokatkontoret Elden til Romerikes Blad.

Gundersen er opprinnelig fra Hadsel i Vesterålen, men var på besøk i Nes i begynnelsen av mai.

Politiet har tidligere sagt at han sist ble mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai, da han forlot et hus i Skogbygda hvor han var på besøk. Han gikk da til fots langs Sjølivegen i retning Joker-butikken i Skogbygda. Det er turgåere som har meldt om dette. (©NTB)