Ingen EM- finale for Nordlandsjente

Bjerkvik-jenta Katharina Stiberg sikret seg plass i semifinalen i EM i Budapest, men kom ikke videre til finalen.

Katharina Stiberg

Katharina Stiberg trodde først hun hadde for dårlig tid for semifinale. Der tok hun feil, men hastigheten holdt ikke til finaleplass.

De to norske jentene gjorde det godt nok i hver sine heat til å gå videre på 100 meter bryst i EM i Budapest. Men der stanset det for Stiberg, som svømte inn på 11.plass. Dermed var hun tre plasser unna finaleplass, skriver Fremover.

Norges andre svømmehåp Sara Nordenstam havnet på plassen foran, men også det utenfor finale, med 1.09,39.Efimova fra Russland satte ny mesterskapsrekord med 1.06,80.

Glimrende start i kvalifiseringen

Til kvalifiseringen til semifinalen startet Katharina Stiberg glimrende, og vant det tredje heatet på tiden 1.10.36. Sara Nordenstam ble bare nummer tre i det fjerde heatet, men hadde bedre tid enn Stiberg: 1.10.08.

De seksten beste gikk videre til semifinalen. Nordenstam gikk videre som nummer 11, mens Stiberg fra Bjerkvik i Nordland ble nummer 14 i semifinalen.

Overrasket over avansement

– Jeg var lei meg da jeg kom til mål, for jeg synes jeg hadde svømt dårlig og trodde ikke jeg skulle klare å komme videre, sa Katharina Stiberg etter å ha kommet opp av bassenget.

Men den lille skuffelsen hun følte ble raskt snudd til glede, for hun kom seg videre til semifinalen.

– De første 50 meterne var veldig bra for meg, men etter vending gikk det tyngre. Jeg ble stivere og stivere på tilbakevei mot mål, og det skjønner jeg ikke så mye av. Får håpe det blir bedre i semifinalen, sa Stiberg.

Katharina Stiberg startet glimrende, og vant det tredje heatet på tiden 1.10.36.

– Kjempegøy

Sara Nordenstam er dermed også klar for sin første semifinale i et internasjonalt mesterskap på 100 meter bryst noensinne.

– Det var et greit løp, og det er klart det er kjempegøy å komme seg videre fra forsøket, sa Nordenstam, som vant OL-bronse på 200 meter bryst i Beijing i 2008.

Jeg var litt anspent og ikke helt fornøyd med starten og første del av løpet, men at det gikk så bra som det gjorde, er viktig med tanke på 200 meteren senere i mesterskapet, sa Nordenstam.

Danske med best tid

Danske Rikke Møller Pedersen hadde best tid av alle. Hun klokket inn 1.07.78. Tidene fra heatene viser at de norske jentene trolig må heve seg betraktelig for å gå videre til finale.

Semfinalene på 100 meter bryst for kvinner går i ettermiddag.

Johannessen på 56.66

Cecilie Johannessen ble nummer fire i sitt heat på 100 meter fri, men tiden var for svak til å gå videre. Johannessen kom i mål etter 56 sekunder og 66 hundredeler. Dermed ble hun nummer 32, og er ute av øvelsen.

- Jeg er i form, så jeg skjønner ikke helt hva som gikk galt. Da jeg kom til mål og så tiden, ble jeg veldig skuffet. Det må jeg innrømme, sa Cecilie Johannessen etter EM-debuten sin.