NRK Meny
Normal

Styrer av i sterk turbulens

Mens moderkonsernet SAS leverer gigant-underskudd går Widerøe mot strømmen med et overskudd på 6,6 millioner kroner første halvår i år.

Siw Sandvik, infoleder i Widerøe

FORNØYD: - Ikke allverdens resultat, men sett i forhold til hvordan bransjen sliter, er vi fornøyd med å ha et plussresultat i Widerøe, sier Siw Sandvik.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Omsetningen økte i forhold til samme periode i fjor. Samtidig leverte SAS et resultat før skatt er på minus en milliard kroner.

Les også: SAS tapte en milliard kroner

Informasjonssjef i Widerøe Siw Sandvik sier selskapet er relativt fornøyd med resultatet.

- 6,6 millioner kroner er ikke all verdens resultat, men sett i forhold til hvordan bransjen sliter, er vi fornøyd med å ha et plussresultat i Widerøe, sier Siw Sandvik.

Hun legger ikke skjul på at gigantunderskuddet i SAS vil påvirke Widerøe.

- Vi er i samme konsern, så Widerøe har sparekniven på strupen. Samtidig er vi et frittstående selskap i SAS-konsernet og vi leverer et plussresultat, sier hun.

Sandvik sier at dette resultatet er det selskapet siktet seg inn på
da kursen måtte justeres tidlig i 2009.

Widerøe har en plan som skal redusere kostnadene med 150
millioner kroner og selskapet er i rute med
denne planen.

Nedtur for SAS

SAS-konsernet meldte onsdag om et tap i andre kvartal av 2009 på en milliard kroner. Tilsvarende tall for samme periode i fjor var et overskudd på 131 millioner.

Les også: Vil bruke billige, svenske ansatte

SAS reduserer staben med ytterligere 1.000 til 1.500 personer. Selskapet drar i gang et nytt spareprogram på to milliarder svenske kroner.

Les også: SAS kutter sju Europa-ruter

Kraftige lønnsreduksjoner for personalet i luften er ett av sparetiltakene som vil bli iverksatt, opplyser flyselskapets toppsjef Mats Jansson i en rapport onsdag.

Les også: 200 mister jobben i SAS