STRIKK: Sol

Du har garantert hørt den i Nitimen. "Sol" er låt nummer 11 i NRK Nordlands kåring av Tidenes Nordlandske Sommersang.

Ottar Johansen

Ottar 'Big hand' Johansen framfører Sol i anledning NRK Nordlands badestunt på radio.

Foto: Martin Andersson / NRK

Sommersang 11: Sol (God dag, god dag, dette her er Meteorologiske institutt)

HØR Sol her!

"One hit wonder"

Strikk var en gruppe som kom ut med bare en LP i 1980 der en av sangene var den klassiske sommerslageren "Sol".

Strikk bestod av Abjørn ’Asa’ Krogtoft fra Bodø, Ottar ’Big Hand’ Johansen fra Sulitjelma og Dag Spantell fra Oslo.

De tre medlemmene kjente hverandre fra platestudioet Talent i Oslo. Asa var lydtekniker og artist, Big Hand var artist bl.a.på de populære "Countryfest"-platene og arbeidet for plateselskapet RCA, mens Dag Spantell var en av de fire i ”Treff”-gjengen som ga ut den populære plateserien "På treff med" – de ble spilt inn i studioet.

Partyplate

LP’en ble betegnet som en partyplate, bl.a. med en oppsiktsvekkende versjon av det årets norske Melodi Grand Prix-bidrag "Samiid Ædnan". Godt hjulpet av en meget god sommer over hele landet ble "Sol" en umiddelbar gjenganger på radio og har siden vært fast inventar i radioen på denne tiden av året.

Sangens nordlandske herkomst har imidlertid ikke vært så kjent. Den er skrevet av Asa Krogtoft.

Slik stemmer du:

Synes du "Sol" (låt nummer 11) med Strikk er tidenes nordlandske sommersang? Send din stemme via sms. Start meldingen med NID, lag et mellomrom, og skriv tallet 11. Så sender du meldinga til 1987. Det koster tre kroner.

12 låter, fire uker

1. juli kjører NRK Nordlands morgenradio i gang kåringen av Tidenes Nordlandske Sommersang. I fire uker presenterer vi nordlandske artister som har gitt oss iørefallende sommermelodier.

Hver fredag kårer vi en ukevinner, og i uke 31 blir det spennende finalerunde, med kåring av Tidenes Nordlandske Sommersang fredag 1. august.

Og det er DU som bestemmer!

Sangene presenteres tirsdag, onsdag og torsdag. Du kan stemme på din uke-favoritt på SMS fra torsdags morgen kl. 09.00 og helt frem til fredags morgen kl. 08.00. Ukevinneren avsløres i fredagens morgensending før klokken 09.00. De fire ukevinnerne skal så gjennom en finalerunde i uke 31, hvor lytterne gjennom hele finaleuka stemmer frem den endelige vinneren.

1. august får vi svaret på hvilken av melodiene som kan smykke seg med tittelen Tidenes Nordlandske Sommersang.

HØR: Ottar "Big Hand" snakke om Sol !