Store mengder snø skaper problemer: – Vi har alt av brøytemannskap ute

Snøfallet i Ofoten og Narvik har skapt problemer for flere vogntog. Veitrafikksentralen oppfordrer folk til å være forberedt på ventetid.

Berging av vogntog

Dette utenlandske vogntoget måtte stoppe for en møtende buss, men fikk problemer da det skulle starte opp igjen. Den glatte veibanen førte til at vogntoget sklei over i motsatt kjørefelt og endte opp med hengeren i grøftekanten.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Dårlig vær på den store utfartsdagen har skapt problemer for flere vogntog i fylket, men ellers har trafikken gått fint for seg. Politiet oppfordrer folk til å ta det med ro og følge med på vær- og føremeldinger.

​– Ikke stress og følg med på nyheter og 175 veimeldingssentralen når du skal ut og ferdes, sier Kåre Munkvold i politiet i Midtre Hålogaland.

Krevende forhold

Veitrafikksentralen i Mosjøen forteller at de gjør det de kan for å holde veiene fri for snø.

– Forhåpentligvis blir det bedre forhold med mindre snø og brøyting fremover, for i dag har det kommet store mengder snø på kort tid. Vi har alt av brøytemannskap ute, forteller trafikkoperatør Lillian Myrnes.

Til tross for snøfallet er foreløpig alle veier og fjelloverganger i fylket åpne. I Troms er derimot E6 stengt på Kvænangsfjellet.

– Et tips til de som skal ut på lengre turer er å være forberedt på litt ventetid, sjekke drivstoff og ta med godt med klær i bilen, sier Myrnes.

Laster Twitter-innhold