Stamsund-teater til topps i Serbia

Figurteateret i Nordland har vunnet publikumsprisen under den store internasjonale teaterfestivalen i Beograd.

The Writer

VANT PRIS: 'The Writer' til Figurteateret i Nordland har vunnet publikumsprisen på en stor internasjonal teaterfestival i Beograd.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK


Figurteateret, som holder til i Stamsund i Lofoten, vant prisen for produksjonen "The Writer", som er laget av Ulrike Quade Company fra Tyskland og Jo Strømgren Kompani. Teaterstykket som handler om Knut Hamsun, hadde premiere under teaterfestivalen i Stamsund i sommer.

Hamsun engasjerer

– Dette tar vi som et bevis på at figurteater kan engasjere et voksenpublikum også utenfor bransjefestivalene for figurteater. Prisen er også et bevis på at Knut Hamsun fremdeles er en forfatter som engasjerer internasjonalt. Det sier leder av Figurteateret i Nordland, Preben Faye Schjøll.

Beograds Internasjonale Teaterfestival (BITEF) ble stiftet i 1967 og har lenge vært ansett som en av Europas viktigste scenekunstfestivaler. I 1999 mottok festivalen en spesialpris under utdelingen av Den Europeiske Teaterpris, for sitt arbeid med å promotere nye scenekunsttrender og scenekunst av fremragende kunstnerisk verdi.

I godt selskap


"The Writer", som hadde verdenspremiere under Stamsund Internasjonale Teaterfestival i sommer, stilte i godt selskap med de øvrige prisvinnere under BITEF 2009, som var Yugoslav Drama Theatre og Ex Machina under ledelse av den canadiske stjerneregissøren Robert Lepage.

Nå skal "The Writer" til Figurteaterfestivalen i Kristiansand 8. oktober og Centralteatret i Oslo fra 1. til 12. desember. Men først skal "The Writer" settes opp i Firenze i Italia 1. og 2. oktober, og flere steder i Nederland i oktober og november.

STOR PRIS: Figurteateret i Nordland sitt teaterstykke "The Writer" om Knut Hamsun, har vunnet publikumsprisen under den prestisjetunge teaterfestivalen i Beograd. Foto: Dan Henrik Klausen