Normal

Slik skal Ap ta makta tilbake i Bodø

Ap-leder Jonas Gahr Støre har stor tro på at partiet vil vinne tilbake tilbake de store byene i Nord-Norge. Ordførerkandidat Ida Pinnerød i Bodø sier at hun vil skape 10.000 nye arbeidsplasser i byen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har stor tro på at partiet vil vinne tilbake tilbake de store byene i Nord-Norge. Ordførerkandidat Ida Pinnerød i Bodø sier at hun vil skape 10.000 nye arbeidsplasser i byen.

TILBØD SIN HJELP: Dersom Ap og Jonas Gahr Støre trenger litt ekstra hjelp, kan han vurdere tilbudet om litt samisk trolldom fra denne velgeren. – Jeg kan ganne, så dette kommer til å gå bra, sier hun.

Valglogo

For partileder Jonas Gahr Støre, som i dag er i Bodø på landsstyremøte, er det viktig å vinne tilbake Bodø og de andre store byene i Nordland ved valget til høsten.

– Ida Pinnerød komemr til å bli en fantastisk ordfører for Bodø. Hun kommer til å ta med seg erfaring og nye perspektiv på hvordan denne byen kan utvikle seg, sier Støre til NRK.

Ordførerkandidat for Bodø Ap, Ida Pinnerød, leder det største partiet i kommunen, men hun kjemper mot en stadig mer populær Høyre-ordfører. I dag lanserte hun et nytt mål.

– Skal Bodø fortsette å vokse blir den viktigste jobben framover å skape flere arbeidsplasser. Derfor vil jeg gi en marsjordre for 10.000 nye jobber inne 2030. Det er ikke bare viktig for Bodø, men for både nordlandssamfunnet og Nord-Norge, sier Pinnerød.

Ikke bare Bodø

Jonas Gahr Støre på valgkamp i Bodø, her med Ida Pinnerød, ordførerkandidat

I dag var Støre og partiledelsen i Bodø og drev valgkamp. T.h. ordførerkandidat Ida Pinnerød.

Foto: Kari Skeie / NRK

Men det er ikke bare i Høyre og Frp-styrte Bodø at Jonas Gahr Støre mobiliserer i nord. Arbeiderpartilederen vil til høstens valg også vinne tilbake makta i de store nordnorske byene Narvik, Rana, Tromsø og Alta.

– Valget i 2011 var det beste valget på over 20 år. Vi har ambisjoner om å gjøre det enda bedre denne gangen. Da er det et viktig mål å vinne tilbake byer. Jeg er ganske håpefull, og tror vi skal klare å vise en helt ny trend der, sier Støre.

Til Bodø hadde Støre med seg toppene i Arbeiderpartiet. Etter et åpent møte i kulturhuset Stormen, samlet for første gang sentralstyret i Ap seg til møte i byen.

Og skal partiet igjen få smake på makt i nord, må de fri til andre, sier Støre.

– Arbeiderpartiet kan ikke valget i Bodø alene. Vi må samrbeide med de vi er vant til å samarbeide med, og ha en åpen dør mot de vi ikke er vant å samarbeide med, sier Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre på valgkamp i Bodø, her sammen med Ida Pinnerød

I dag skulle velgere i Bodø overbevises.

Foto: Kari Skeie / NRK