Slik skal Ap ta makta tilbake i Bodø

Ap-leder Jonas Gahr Støre har stor tro på at partiet vil vinne tilbake tilbake de store byene i Nord-Norge. Ordførerkandidat Ida Pinnerød i Bodø sier at hun vil skape 10.000 nye arbeidsplasser i byen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har stor tro på at partiet vil vinne tilbake tilbake de store byene i Nord-Norge. Ordførerkandidat Ida Pinnerød i Bodø sier at hun vil skape 10.000 nye arbeidsplasser i byen.

TILBØD SIN HJELP: Dersom Ap og Jonas Gahr Støre trenger litt ekstra hjelp, kan han vurdere tilbudet om litt samisk trolldom fra denne velgeren. – Jeg kan ganne, så dette kommer til å gå bra, sier hun.

Kari Skeie
Journalist
Valglogo

For partileder Jonas Gahr Støre, som i dag er i Bodø på landsstyremøte, er det viktig å vinne tilbake Bodø og de andre store byene i Nordland ved valget til høsten.

– Ida Pinnerød komemr til å bli en fantastisk ordfører for Bodø. Hun kommer til å ta med seg erfaring og nye perspektiv på hvordan denne byen kan utvikle seg, sier Støre til NRK.

Ordførerkandidat for Bodø Ap, Ida Pinnerød, leder det største partiet i kommunen, men hun kjemper mot en stadig mer populær Høyre-ordfører. I dag lanserte hun et nytt mål.

– Skal Bodø fortsette å vokse blir den viktigste jobben framover å skape flere arbeidsplasser. Derfor vil jeg gi en marsjordre for 10.000 nye jobber inne 2030. Det er ikke bare viktig for Bodø, men for både nordlandssamfunnet og Nord-Norge, sier Pinnerød.

Ikke bare Bodø

Jonas Gahr Støre på valgkamp i Bodø, her med Ida Pinnerød, ordførerkandidat

I dag var Støre og partiledelsen i Bodø og drev valgkamp. T.h. ordførerkandidat Ida Pinnerød.

Foto: Kari Skeie / NRK

Men det er ikke bare i Høyre og Frp-styrte Bodø at Jonas Gahr Støre mobiliserer i nord. Arbeiderpartilederen vil til høstens valg også vinne tilbake makta i de store nordnorske byene Narvik, Rana, Tromsø og Alta.

– Valget i 2011 var det beste valget på over 20 år. Vi har ambisjoner om å gjøre det enda bedre denne gangen. Da er det et viktig mål å vinne tilbake byer. Jeg er ganske håpefull, og tror vi skal klare å vise en helt ny trend der, sier Støre.

Til Bodø hadde Støre med seg toppene i Arbeiderpartiet. Etter et åpent møte i kulturhuset Stormen, samlet for første gang sentralstyret i Ap seg til møte i byen.

Og skal partiet igjen få smake på makt i nord, må de fri til andre, sier Støre.

– Arbeiderpartiet kan ikke valget i Bodø alene. Vi må samrbeide med de vi er vant til å samarbeide med, og ha en åpen dør mot de vi ikke er vant å samarbeide med, sier Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre på valgkamp i Bodø, her sammen med Ida Pinnerød

I dag skulle velgere i Bodø overbevises.

Foto: Kari Skeie / NRK

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.