Slår ring rundt Sivertsen

Stortingskandidat Eirik Sivertsen (Ap) glimret med sitt fravær på valgkampens siste dag i hjembyen Bodø.

Torny Pedersen på valgstand i Glasshuset

TAKKET AV: Torny Pedersen hadde sin siste dag på jobben som stortingsrepresentant i dag. Her deler hun ut en rose til Ellen Refsdal.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Tidligere i uka ble det kjent at den profilerte Arbeiderparti-politikeren og stortingskandidaten har drevet ulovlig utleie av en loftsleilighet i Bodø.

Men ingen av hans motstandere ville slå politisk mynt på det uføret Eirik Sivertsen har havnet i.

- Jeg har stor tillit til at Eirik Sivertsen ordner opp i dette, sier stortingsrepresentant og andrekandidat Jan Arild Ellingsen i Fremskrittspartiet, som sto på stand i Glasshuset i dag.

Heller ikke Ivar Kristiansen i Høyre vil si så mye.

- Denne saken viser at ingen er 100 prosent feilfrie. Jeg synes vi som politiske motstandere bør vente til alle sider kommer fram før vi uttaler oss bastant i denne saken, sier han.

Manglet i Glasshuset

Jan Arild Ellingsen og Jonny Gulbrandsen i Frp

OPTIMISTER: Frp er i fritt fall på dagens meningsmåling for Nordland, men Jan Arild Ellingsen og Jonny Gulbrandsen er optimister. - Torgeir Trældal kommer inn, sier de.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Som partiets tredjekandidat på sikker stortingsplass skulle Eirik Sivertsen vært på Arbeiderpartiets valgstand i Glasshuset i Bodø i dag. Det var han ikke.

- Eirik Sivertsen driver valgkamp på Sortland i dag, bekrefter Torny Pedersen, som var i Glasshuset for å drive valgkamp - og takke av som stortingsrepresentant.

Les også: Drev ulovlig utleie av en loftsleilighet

- Jeg er sikker på at han vil rydde opp i uføret han har havnet i. Denne saken har ikke noe med valget å gjøre. Samtidig viser den at ingen av oss er ufeilbare, sier hun.

Pedersen tror Sivertsen er en politiker som vil nå langt.

- Eirik har politisk teft, og vil bli en god ambassadør for Salten og Nordland, sier hun.

Les også: Tjente store penger på utleie

- Ingen betydning

Herdis Magnussen og Tore Andreassen

SPENNENDE VALGKAMP: Åtte år gamle Håkon Magnussen er mer opptatt av Donald enn stortingsvalget, mens Herdis Magnussen og Tore Andreassen synes det har vært en kjempespennende valgkamp.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Heller ikke folk snakket NRK Nordland snakket med i Glasshuset i dag tror Arbeiderpartiet vil straffes på valgdagen fordi tredjekandidaten har fått mye negativ oppmerksomhet de siste dagene.

- Nei, det har ingen betydning for valget, mener Herdis Magnussen og Tore Andreassen.

Les også: Frp i motvind i innspurten

De har begge fulgt spent med i valgkampen.

- Det som gjør dette valget ekstra spennende er at vi kan stå foran et regjeringssskifte. Oljesaken har også gjort at Nordland har vært mye i fokus også i den nasjonale valgkampen.

- Hva vil dere å si til politikerne som skal slite Nordlandsbenken de fire neste årene.

- Bli mer synlige, vi verken ser eller hører så mye til dere, sier Magnussen og Andreassen.

- Har utrettet mye

KrF på valgstand i Bodø

STERK I TROEN: KrF tror Jan Sahl får plass på utjevningsmandat. - På den siste målinga er Sp inne og det er gode nyeheter for oss, sier Arve Knutsen.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Torny Pedersen som nå takker av etter tre perioder på Stortinget er imidlertid svært fornøyd med sin innsats de fire siste årene.

- Med flertall på Stortinget har det vært mye enklere å få gjennomslagskraft for våre saker. Jeg har jobbet med flere store saker som har hatt stor betydning for Nordland. Av de sakene jeg er mest fornøyd med er Skjerstadfjorden, som vi fikk reddet fra å bli vernet. Jeg er også stolt over å ha bidratt til at den første millionen ble bevilget til prosjektering av Hamsunsenteret. Jeg kan også nevne flyttingen av FOH til Reitan, verdensarvstatus for Vega, flyttinga av Luftfartstilsynet, industrikraft og strømkabel til Træna. Nå er det bevilget 33 millioner til strømkabel til Værøy og Røst også, men det er ikke nok. Her må det mer penger til og det vil vi prøve å få til over budsjettet, sier Torny Pedersen.

Offer for partipisken

Senterpartiet på valgstand i Bodø

LOKKER MED GULROT: Sp-veteran Jon Tørset (t.h.) gleder seg over gode meningsmålinger. - Janne Sjelmo Nordås er inne på tinget, jubler han mens Sp-leder i Nordland Asgeir Hansen byr Einar Velle på gulerøtter.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

Men det har vært nedturer også.

- Min verste opplevelse i mine snart 30 år som politiker var da vi under partipisken ble nødt å stemme for at Forsvarets operative hovedkvarter skulle ligger på Jåttå i 2001. Det var ingen god dag. Men i dag er jeg stolt av at FOH er etablert på Reitan.

Hun er overbevist om at siste ord er sagt i den saken.

- Jeg registrerer at Høyre og Frp lager bølger, men FOH kommer aldri til å bli flyttet fra Reitan, sier hun.