Skal spille 541 meter over havet

Musikeren som vokste opp blant fiskebåter og mektige fjell i Lofoten er nå i hjembyen for å holde minikonsert. I kveld spiller Sondre Justad på toppen av Festvågtinden.

Sondre Justad på toppen av fjellet

Sondre Justad under fjorårets opptreden på Festvågtinden.

Foto: Karin Marie Antonsen

Artisten fra Henningsvær har toppet hitlistene de siste månedene. Nå er Justad tilbake i hjembygda for å holde konsert på toppen av Festvågtinden for tredje år på rad.

– Det er ekstra stas å opptre med 360 grader utsikt og Henningsvær i bakgrunnen sier popartisten.

Første året sto Justad alene på toppen foran de frammøtte, i fjor hadde han med trommeslageren sin og i år utvider han enda en gang med en gitarist i følget.

Stor respons

Sondre Justad

Sondre Justad slapp «Nu har du mæ» i fjor og har siden da vært å finne på topplisten i Norge. Til høsten slipper han debutalbumet sitt, før han reiser på en lengre norgesturné.

Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland

Popartisten forteller at opptredenene i høyden har vært på eget initiativ, et uformelt og såkalt «laid-back» arrangement som han ser frem til hver sommer.

– Dette er en fjelltur hvor jeg og kompisene mine skal spille musikk, og så kan de som vil bli med opp i det fine været å høre på, sier artisten.

I fjor tok 60 personer turen opp for å høre Justad spille. I år har over 300 personer tenkt seg opp på Festvågtinden for å se konserten.

– Jeg la ut arrangementet på Facebook for to dager siden, og plutselig står det at 300 personer har tenkt å ta turen, sier Justad.

Flyttes ned

Øverst på toppen av Festvågtinden, hvor arrangementet tidligere har funnet sted, er det ikke plass til alle som ønsker å komme. Men litt nedenfor er det en flate hvor artisten håper alle får plass.

– Det er også god utsikt fra flaten, og forhåpentligvis får alle plass der, sier Justad.

Justad er svært glad for at så mange ønsker å dele stunden på fjellet med han, og håper alle som møter får plass oppe på fjellet.

– Jeg har en følelse av at folk er veldig positive og ser på dette som en fin tur i fjellet.

Hva har publikum som møter opp i kveld i vente?

– Festvågtinden er mitt yndlingsfjell i Lofoten. De som møter opp i kveld vil bli møtt av en nydelig utsikt, nemlig min favorittutsikt for øyeblikket. På toppen av det håper jeg de også får en fin musikalsk opplevelse, forteller artisten.

Værmeldingen fra yr.no melder sol og tretten grader til de som tar turen opp på fjellet.