Hopp til innhold

Sikrer strøm til 23.000 husstander

Det blir utbygging av en vindmøllepark i Andøy kommune.

Vindmølle

VIND I MØLLENE: Vinden på Andøya skal bli strøm til 23.000 husstander.

Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

Det kom fram under en pressekonferanse som pågår på Andenes akkurat nå.

Selskapet Andmyran Vindpark fikk i 2006 konsesjon for mellom 20 og 80 vindmøller på Andøya, men lokale motstandere klaget inn konsesjonsvedtaket.

Det er utfallet av klagebehandlingen som i dag er offentliggjort.

Leder i Bevar Andmyran, Kari Vik reagerer sterkt på at protestene mot vindmøllene er lagt til side.

– Jeg er i sjokk, helt målløs. Synes også det er kritikkverdig at vi som parti saken skal vi vite om dette gjennom media, sier hun.

Strøm til 23.000 husstander

Jonni Solsvik og statssekretær Sigrid Hjørnegård

OVERLEVERER RAPPORTEN: Statssekretær Sigrid Hjørnegård og Andøy-ordfører Jonni Solsvik (H) på pressekonferansen om vindmølle-prosjektet i dag.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen

Kraftverket vil ha en effekt på inntil 160 megawatt når det er ferdig. Årsproduksjonen vil være nok til å forsyne 23.000 husstander.

– Denne saken har konsekvenser langt utenfor Andøy kommune. Kraftbalansen i hele regionen vil bli endret, sier Andøy-ordfører Jonni Solsvik (H).

Også olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er fornøyd.

– Jeg er glad for at vi nå har gitt konsesjon til et stort vindkraftprosjekt i Nord-Norge. Andmyran vindkraftverk er et viktig steg i satsingen på fornybar energi. Vindforholdene på Andmyran er gode, og vindkraftverket vil styrke kraftbalansen og forsyningssikkerheten i Nord-Norge, sier han.

Han tror vindkraftprosjektet vil legge til rette for vekst og utvikling i regionen. En kraftledning skal knytte vindparken til Risøyhamn transformatorstasjon sør på øya.

Går alt som planlagt kan vindkraftverket være i produksjon fra 2012.