Hopp til innhold

Se Gunnhild (44) fiske sild med bare hendene

Søstrene Gunnhild Paulsen (44) og Marianne Dahl (48) håver inn sild med bare hendene. – Helt sykt, sier de.

Video Gunnhild Paulsen i Vesterålen fisket sild med hendene

Gunnhild Johnsen i Vesterålen fisket sild med hendene

Begge er de «vokst opp i fjærsteinene» i Steinsvika i Bø i Vesterålen, men sild som kommer hoppende opp på land har de aldri verken sett eller hørt om før.

– Helt vanvittig. Det kokte av sild i tanga. Noen var kommet ganske langt opp på land, sier Gunnhild Paulsen til NRK.no.

Ville tilstander

Det har vært ville silde-tilstander flere steder i kommunen de siste dagene. Ikke bare koker havet av sild, det koker også av fisk og måse som jakter på silda, skriver blv.no.

Sankegenet slo inn

Og det var slik den uvanlige fiskehistorien startet. Kvinnene hadde nemlig fisket 15 store sei på stang da de fikk øye på silda.

– Det var nok seien som skremte silda inn mot land. Mens vi sto der fikk vi øye på masse sild som lå og sprellet i tangen. Da kom jeg på at sønnen min Elias på 15 hadde klaget på at han aldri fikk sild til middag, forteller Gunnhild.

Dermed la hun seg ned på kne og begynte å fange de små, glatte og sprellende fiskene – med bare hendene. Deretter kastet hun silda på land.

– Det var ikke helt lett, men etter en stund fikk jeg taket på fiskingen. Det var utrolig artig. Vi lo så vi fikk latterkrampe, forteller Gunnhild til NRK.no.

Imens filmet søsteren Marianne Dahl fiskeseansen.

Fylte to bøtter

Her prøver Gunnhild Paulsen å fange fisk med bare hendene

Her ligger Gunnhild Paulsen

Foto: Marianne Dahl

– Vi hadde med oss en plastpose, som vi fylte. Deretter kom noen med bøtter til oss, som vi fylte like fort, forteller Dahl.

– Ble det middag på Elias?

– Ja, det blir sild hele uka. Vi har saltet en del og frosset noe. Sursild til jul blir det sikkert også, sier Gunnhild.

Faktisk må hun innrømme at sild ikke står øverst på menyen.

– Nei, jeg forspiste meg på sild en gang. Men nå skal jeg gi den en ny sjanse. Og så har jeg en sabla god fiskehistorie å fortelle, sier Gunnhild Paulsen.