NRK Meny
Normal

Ranet apotek ved å ta kvelertak på ansatt

Mannen i 40-årene tok kvelertak på en av de ansatte og dro henne rundt i apoteket etter at han ble nektet medisin.

Apotek i Bodø ranet

Like ved 10-tiden i dag hørte vitner i Sentrumsgården i Bodø rop og rabalder fra apoteket. Mannen ble beskrevet som skikkelig sint og truende.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Apotek stengt etter ran

Apoteket ble stengt etter ranet.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Vitner i Sentrumsgården i Bodø hørte rop og rabalder, og beskriver raneren som skikkelig sint og truende.

– Han fikk til slutt tak i medisinen han ønsket etter at han tok kvelertak på en av de ansatte, og dro vedkommende rundt i butikken, bekrefter operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt.

Det var like etter klokken ti i dag mannen skal ha kommet inn på apoteket og bedt om en spesiell type medisin, men da han ikke fikk denne gikk han til fysisk angrep.

– Personalet var svært opprørt, de følte at de ikke hadde annet valg enn å gi ham denne medisinen, deretter forlot han stedet, sier Nilsson.

Ingen fysisk skadet

– Vi hadde navnet på ham, så det var ganske enkelt å finne ham. Han er pågrepet uten dramatikk og satt i arrest, men han må bli litt mindre ruset før vi kan ta avhør av ham, sier Nilsson.

De har snakket med de ansatte og sikret bevis på stedet. Ingen personer kom fysisk til skade, men operasjonslederen beskriver det som en dramatisk hendelse.

– Det var nok skremmende for dem som opplevde det og observerte dette, sier operasjonslederen.

De ansatte blir fulgt opp

De apotekansatte som ble ranet i Bodø i dag blir nå fulgt opp av Boots Apotek, og får tilbud om profesjonell hjelp.

– Fokuset er oppfølging av de ansatte, vi har fått meldinger om at de ansatte er ok og fysisk uskadd. Vi vet at det er en stor påkjenning for de ansatte, men vi har fått tilbakemelding om at de har taklet dette svært bra, sier kommunikasjonssjef Vibeke Hoff Norbye i Boots Apotek.