Hopp til innhold

Politisjef bekymret for tall for Vesterålen og Lofoten

Forrige uke kom tallene for kriminalitet i Nordland i 2023.

Politisjefen for Vesterålen og Lofoten, Tor Håvard Bentzen, slapp konkrete tall for den regionen torsdag.

Til Bladet Vesterålen sier Bentzen at tallene skiller seg ut fra resten av Nordland med tanke på at det er mange tunge, alvorlige saker som krever etterforskning.

– Vi får hjelp fra Helgeland og Bodø når de har mulighet, og det jobbes godt. Men slik situasjonen er nå, sliter vi med å være så synlig som vi ønsker å være. Noen etterforskere går på heltid, men de fleste har også patruljer med turnusfri. Vi er oppe i 300 saker nå på tvers av vesterålskommunene, uten at vi har fått ressursøkning, sier han til avisa.

Men den aller største bekymring til Bentzen er at ungdomskriminaliteten øker.

– Det vi ser er at ungdom i stadig lavere alder begår vold. Utfordringen man tidligere hadde i ungdomsskolen flytter seg nå ned i barneskolen. Det er en ganske nylig trend, fra de siste par årene, sier han til Lofotposten og gir forsiktig skylden til mobiltelefonen:

– Det foregår veldig mye på nett som jeg tror denne foreldregenerasjonen ikke er helt oppmerksom på. Om barna ser på seksualvold eller gjengvideoer, har det en effekt. Man forventer at politiet setter grenser for barna, men foreldrene må også gjøre det.

Tor Håvard Bentzen, leiar for politiet i Lofoten og Vesterålen.
Foto: Vilde Bratland Erikstad