Hopp til innhold

– Overdrevet og uheldig av politiet å hente meg i bystyret

Foran bystyrerepresentantene troppet to sivilkledde politimenn opp i bystyresalen i Bodø og hentet ut Ali Horori fra Arbeiderpartiet. – En overdrevet reaksjon, sier lokalpolitikeren.

Ali Horori, bystyrerepresentant i Bodø

POPULÆR: Ali Horori er en populær lokalpolitiker i Bodø. I dag ble han innbrakt av politiet like før bystyret skulle starte.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Politiet bekrefter overfor NRK at Horori ble hentet av politiet like før klokka 10, og beskriver selve pågripelsen som udramatisk. Politiet er sparsomme med opplysninger om aksjonen i bystyret torsdag formiddag.

Straffesak

– Politiet har i dag hentet en person til avhør i en straffesak. Grunnen til at personen ble hentet inn til avhør er at vedkommende til tross for flere innkallinger har unnlatt å møte til avhør, sier kommunikasjonsrådgiver Tove Kaspersen ved Salten politidistrikt til NRK.no.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken straffesak det gjelder, eller hvilken rolle Horori har i saken.

– Det vil fra politiets side ikke bli gitt mer informasjon i denne saken, sier Kaspersen.

Bystyrerepresentanten ble bedt om å følge med inn på et kontor på Rådhuset, hvor han fikk beskjed om å kalle inn en vararepresentant.

Horori: – Overdrevet

Bystyret i Bodø

Politiet bekrefter overfor NRK at lokalpolitikeren ble hentet, og beskriver selve pågripelsen som udramatisk.

Foto: Øystein Nygård / NRK

– Jeg mener dette er svært overdrevet fra politiets side. Jeg kan rett og slett ikke forstå framgangsmåten. Politiet har brukt langt mer makt enn det som var nødvendig, sier Ali Horori til NRK.no, etter at han var avhørt på politistasjonen i Bodø.

– Nå ringer familie og venner og lurer på hva som skjer. Jeg mener dette var en svært uheldig framgangsmetode fra politiets side.

Har vært sykemeldt

Horori bekrefter politiets forklaring om at han ikke var møtt til avhør til tross for innkallling.

– Årsaken til at jeg ikke har møtt til avhør var at jeg har vært sykemeldt. Det ringte jeg politiet og informerte om sist uke. Da fikk jeg ingen advarsel om at jeg kom til å bli hentet av politiet hvis jeg ikke møtte, forteller han.

– Det jeg fikk forklart av politiet var at hvis jeg var frisk nok til å møte i bystyret, så var jeg frisk nok til møte hos politiet. Men de kunne bare ringt, så hadde jeg møtt hos politiet, sier Horori.

Han vil ikke si hvilken straffesak det dreier seg om, men sier det ikke har noen ting med spekulasjonene om sikkerhetsklareringer og rikets sikkerhet.

– Dette har ingenting med min bakgrunn fra den kurdiske delen av Irak å gjøre, selv om jeg forstår at enkelte kan tenke i de baner.

Ifølge Horori varte politiavhøret i ti minutter.

– Dersom det var noe så alvorlig som rikets sikkerhet ville det nok vart lengre, sier han til NRK.no.

Ingen info

Ingen i bystyret fikk informasjon om hva som var årsaken til at han ble innbrakt.

Horori ble bedt om å følge med inn på et kontor på Rådhuset, hvor han fikk beskjed om å kalle inn en vararepresentant.

– Bystyret var i ferd med å settes da to sivilkledde politimenn kom inn og gikk bort til Horori. De nærmest fotfulgte han inn på et kontor slik at han fikk meldt fra om at han måtte forlate bystyresalen. Jeg reagerte på måten politiet agerte på. På måten de oppførte seg på kunne virke som de fryktet at Horori skulle stikke av, sier et vitne i bystyresalen som NRK har snakket med.

Avventer forklaring

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Bodø bystyre Trud Berg sier hun avventer en forklaring på hva som egentlig skjedde i dag.

– Jeg går ut fra at både representanten og politiet vil komme med en forklaring på hvorfor han ble hentet i bystyresalen, sierBerg til NRK.no.

Hun kjenner ikke årsaken til hvorfor han ble hentet.

– Vi vet ikke mer enn media i denne saken.

Horori er mangeårig bystyrerepresentant i Bodø, først for SV før han meldte overgang til Ap.

Populær politiker

Før siste kommunevalg sto han langt ned på lista til Arbeiderpartiet, men ble valgt inn på grunn av mange personlige stemmer.