Opprør mot ny sykehusmodell

I Vesterålen er det nå opprør mot planene om å fjerne den lokale ledelsen ved sykehuset på Stokmarknes.

Nordlandssykehuset Bodø

LEDES FRA BODØ: Ledelsen på sykehuset på Stokmarknes fjernes.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

De ansatte og innbyggerne godtar ikke at den lokale ledelsen fjernes. Denne uka ble det starta en underskriftskampanje mot den nye klinikkmodellen.

Tar avstand

Og de seks medlemmene fra Vesterålen som har deltatt i det store utredningsarbediet tar nå avstand fra hele rapporten, sier leder for Intensiven, Trine Paulsen Haugen.

- Vi hadde håpet at gode argumenter skulle påvirke konklusjonen i rapporten. Slik ble det ikke, og derfor kan ikke vi stille oss bak den, sier hun.

Fra Vesterålen har seks representanter vært med på å utrede den nye, meget omstridte sykehusmodellen.

Nå tar de alle i et notat til direktøren avstand fra hele rapproten, som ble lagt fram sist mandag.

Klinikkmodellen går ut på at de tre sykehusene i Norldandssykehuset skal deles inn i åtte medisinske klinikker etter fag.

Ingen lokale stemmer

Det betyr at den lokale ledelsen på Stokmarkens og på Gravdal forsvinner- det blir ingen fra lokalsykehsuene ved direktørens bord når viktige beslutninger skal fattes, sier Paulsen Haugen:

- Dette er å bruke gårdagens løsninger på fremtidens problemer, slik jeg ser det. Vi er 400 ansatte her, og trenger å ha en stedlig ledelse. Dette har vært prøvd andre steder, uten hell, påpeker hun.

- Det blir slik

Direktør i Nordlandssykehuset- Eivind Solheim sier han hele tida har vært klar over at de ansatte i Vesterålen er imot klinikkmodellen. Men oppdraget fra styret står fast til tross for motstanden.

Eivind Solheim, sykehusdirektør Nordlandssykehuset

VIL GJENNOMFØRE: - Det blir slik, sier direktør Eivind Solheim.

Foto: Andre Strand / NRK

I Lofoten og Vesterålen er engasjementet stort for å beholde de lokale sykehusdirektørene.

I Vesterålen har de starta underskriftskampanje og gir seg ikke, sier Torun Ulriksen i Sykehusets venner.

- Vi er redde for å miste et fullverdig sykehustilbud, og det tror vi at vi nå vil gjøre. Det er vi ikke interessert i, sier Ulriksen til NRK.