Omkom etter arbeidsulykke

Mannen i 30-årene som ble skadd i en dykkerulykke ved Tverlandsbrua i Bodø for en uke siden, døde lørdag formiddag.

Tverlandsbrua, Bodø

Mannen jobbet som dykker ved Tverlandsbrua, som etter planen skal stå ferdig til høsten. Bildet er fra tidligere i sommer.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Livet sto dessverre ikke til å redde, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge til Finnmarken.

Mannen ble fraktet til sykehus i Tromsø etter ulykken, og tilstanden ble betegnet alvorlig.

Fastklemt på havbunnen

Mannen jobbet som dykker ved brua som er under oppføring, og kuttet stålkonstruksjoner rundt fem meter under vannoverflaten da han fikk deler av konstruksjonen over seg, og ble liggende fastklemt på havbunnen.

Det var et arbeidslag på tre personer som holdt på med arbeidet da ulykken skjedde ved 14.30-tiden lørdag for en uke siden.

Kollegene startet livreddende førstehjelp og varslet nødetatene. Dykkeren som ble sittende fast, ble fraktet til Nordlandssykehuset og senere til Tromsø.

Startet livredning

– En av dykkerne fikk deler av konstruksjonen over seg på bunnen, mens de to andre var på overflaten. En kollega fikk raskt på seg utstyr og hentet opp mannen som satt fast, fortalte operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB for en uke siden.

Mannen ble ifølge de to andre dykkerne hentet opp 4–5 minutter etter de skjønte at noe var gått galt, sa Nilsson.

Ifølge Finnmarken skal den omkomne være fra Vadsø i Øst-Finnmark.