Hopp til innhold

Nordlandssykehuset i grønn beredskap

Nordlandssykehuset går i grønn beredskap. Årsaken er økt tilstrømming av pasienter og mye sykdom blant ansatte. Beredskapsnivået gjelder alle sykehusene i helseforetaket.

​– Det er fullt belegg på de fleste sengeposter ved alle sykehusene og på intensivenheten i Bodø. I tillegg er det mye sykdom blant ansatte. Dette gjør at vi etablerer grønn beredskap i helseforetaket, sier administrerende direktør Sir Tau Ursin i en pressemelding.

En viktig årsak til den pressede situasjonen er at det er mange utskrivningsklare pasienter. Dette er pasienter som er ferdigbehandlet i sykehus og skal over i kommunal helsetjeneste.

– Vi har utskrivningsklare pasienter tilsvarende en hel sengepost. Dette fører til stort press når det er tilstrømming av pasienter som trenger sykehusinnleggelse. Vi er også bekymret for nyttårshelgen vi nå går inn i og høyner derfor beredskapen fra i dag, sier Ursin.

Driften ved laboratoriet i Vesterålen er ikke påvirket av situasjonen, og drifter slik som etablert før jul.

Grønn beredskap innebærer at det kan bli behov for ekstraordinære ressurser og tiltak og at situasjonen krever økt oppmerksomhet.​​

Nordlandssykehuset
Foto: Bente H. Johansen

NRK anbefaler