Nordstjernen nærmest utsolgt før siste reis

Det er så stor interesse for avskjedsreisen til verdens eldste hurtigruteskip, at det nesten ikke er flere lugarer igjen.

MS Nordstjernen

NÆRMEST UTSOLGT: Hurtigruteentusiaster vil være med på MS Nordstjernens avskjedsreise som går fra Kirkenes 17. mars i år.

Foto: Hurtigruten

– Vi har god etterspørsel på siste turen til vår klassiske dame. Vi vet jo at hun har mange fans langs kysten, ikke bare i Norge, men kanskje spesielt i Tyskland. Vi ser jo at det er mange tyske gjester på denne turen, som vil ta en siste tur, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten.

Mange ønsker å ta avskjed med det gamle ærverdige fartøyet, og Norum forteller at mange av gjestene som skal være med, er gjengangere, som har reist med dem mange ganger tidligere.

– Nå er det vel bare fem lugarer igjen av totalt 70 lugarer på MS Nordstjernen, sier han.

Selger den gamle hurtigruta

I september ble det klart at selskapet Hurtigruten skulle selge den ærverdige damen, årsaken er ifølge selskapet at de ikke har en organisasjon eller økonomi til å ta vare på det fredede skipet.

Men ettersom riksantikvarenhar lagt sin hånd over henne, det kan gjøre salg til utlandet vanskelig. Likevel har flere meldt sin interesse.

– Det har vært dialog med noen få kjøpere, både norske og utenlandske, men vi er ikke kommet fram til noe konkret ennå.

Har sin siste reise i mars

Den 22. mars ender hurtigruta sin ferd i Bergen, på sin siste "hurtigrutetur" langs kysten. For mange vil det bli et vemodig øyeblikk, for Nordstjernen har vært å se i rute mellom Kirkenes og Bergen helt siden 1956.