Råkjørte etter ambulanse: Må ut med 10.000 kroner

En mann i 20-årene er fratatt førerkortet i sju måneder etter å ha grisekjørt etter en ambulanse i full utrykning i Bodø.

Ambulanse

Mannen la seg på hjul etter en ambulanse som kjørte i 120 kilometer i timen i en 60-sone. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Søndag 4. mai mistet mannen førerkortet da han trykket gassen i bånn og tok opp jakten på en ambulanse som var på vei til sykehus med en pasient i Bodø.

Kjørte i 120 kilometer i timen

Grisekjøringen skjedde på riksvei 80 på vei inn mot Bodø i 4-tiden om natta. På Tverlandsbrua la sjåføren seg på hjul etter en ambulanse i full utrykning.

– Personell i ambulansen forteller at de ble tatt igjen mens de kjørte i 120 kilometer i timen i 60-sone. De kjørte utrykning, hadde en pasient i bilen og skulle raskt til sykehus. Bilen har kjørt svært fort og tok raskt igjen ambulansen, sa operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt til NTB dagen etter hendelsen.

Ambulansefolkene kontaktet politiet mens bilen ennå lå bak. Etter hvert fant en patrulje bilen, og i 5.30-tiden ble sjåføren avhørt av politiet og anmeldt.

Fikk bot

Mannen som kjørte bilen er nå bøtelagt og må ut med 10.000 kroner. I tillegg mister han førerkortet i sju måneder, skriver Avisa Nordland.

Alle er lovpålagt å sørge for fri ferdsel for alle typer utrykningskjøretøy. All kjøreatferd som kan hindre fri kjørebane, kan resultere i store bøter. Straffen kan også bli enda strengere, ifølge sjef for utrykningspolitiet, Runar Karlsen.