Hopp til innhold

To menn kritisk skadet etter eksplosjon på verksted i Alstahaug

Tre menn er fraktet til sykehus etter en eksplosjon på et verksted på Austbø i Alstahaug i Nordland. Helsepersonell måtte gi livreddende førstehjelp på stedet, ifølge politiet.

Eksplosjon2

Dette er båten som de to skal ha vært i nærheten av da eksplosjonen skjedde.

Foto: privat

Det var like før klokken 12 at politiet meldte om at to personer ble skadet i en eksplosjon på Austbø i Alstahaug kommune. Ytterligere en person ble skadet i ulykken.

De to mennene i 60-årene som er kritisk skadet, jobbet inne på verkstedet. De er sendt til St. Olavs hospital, sier kommunikasjonsrådgiver Merethe Myrvang ved Helgelandssykehuset.

Den tredje personen var en tysk turist som var tilfeldig forbipasserende.

Han er lettere skadet etter å ha blitt truffet av lufttrykket fra eksplosjonen, og er sendt til observasjon på sykehuset i Sandnessjøen.

Klokken 12:37 sier politiet at to personer er alvorlig skadet og fraktes til sykehus med luftambulanse. Helsepersonell har drevet med livreddende førstehjelp på stedet, og de to skal være ved bevissthet.

Klokken 12:17 melder politiet om at luftambulanse har ankommet stedet, og at det blir gitt livreddende førstehjelp.

Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 12.

Operasjonsleder Kjetil Kaalaas sier til NRK klokken 12:07 at eksplosjonen skal ha skjedd i forbindelse med arbeid på en båt.

To alvorlig skadd i eksplosjon i Alstahaug på Helgeland

To pasienter ble brakt inn med ambulansehelikopter til Sandnessjøen sykehus.

Foto: Helgelands Blad Morten Hofstad / Morten Hofstad, Helgelands Blad

Politiet på vei ut

Operasjonsleder Kaalaas sier til NRK litt over halv ett, at politiet er på vei til stedet, men at det tar tid fordi hendelsen fant sted på en øy.

Politiet er på vei til stedet. Dette er en øy, så vi må først skaffe oss transport for å komme seg ut, og vi vil deretter opprette en sak om undersøke hva som har skjedd.

– Kan politiet si noe mer om årsaken til eksplosjonen?

– Vi har ikke fått noe melding om årsak, foruten at det har vært en eksplosjon i forbindelse med arbeid på en båt, sier operasjonslederen, like etter klokken 12.

Sendt til sykehus

Politiet meldte etter hvert om at to personer er regnet som hardt skadet, og fraktes til sykehus med luftambulanse og et Sea King-helikopter.

Eksplosjon
Foto: Privat
Austbø