Hopp til innhold

Ligger an til knallvær i hele fylket i helgen: – Alt i alt ganske fint og sommerlig

Meteorologen har gode nyheter å komme med for helgen. Sol og varme for hele fylket. Bare å finne frem solkremen med andre ord.

hamaroy

Helgen byr på et gjensyn med både godvær og sommervarme, slik som på dette flott bildet fra Hamarøy fotografert av @jeg.er.chris.

Foto: @jeg.er.chris / Instagram

Vekslende vær har preget sommeren 2017 i nord, ikke uvanlig for landsdelen ifølge vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Vervarslinga i Nord-Norge. Nå til helgen ser det riktignok bra ut, svært bra.

– Alt i alt vil det bli ganske fint og sommerlig med oppholdsvær og en god del sol, forteller meteorologen.

Fra fredag stiger nemlig temperaturen i hele Nordland fylke og det er spesielt i nord vi kommer til å merke det. Helgens «værvinner» finner vi på Helgelandskysten hvor det vil være noen grader varmere enn resten av fylket.

– Med unntak av deler av Vesterålen og Lofoten vil temperaturen holde seg på mellom 20 og 23 grader fredag, mens det i helgen vil bli varmt og 20–23 grader for fylket som helhet, sier Ager-Wick.

Laster Twitter-innhold

Godværet vil holde seg gjennom helgen og fortsette ut i starten av neste uke.

– Vi får nyte godværet og håpe på det beste, sier meteorologen.

For utover i uken er prognosene mer usikre.

– Når vi er så langt nord er det heller ikke vanlige med de lange godværsperiodene. Mange sitter kanskje med en følelse av at det har vært en lite sommerlig sommer, men det kommer nok mye av mangelen på disse lange periodene, sier hun.