Hopp til innhold

Lastebilsjåfør drakk whisky mens han kjørte med henger med flybensin

En lastebilsjåfør ble i går kveld stanset på E6 i Trofors med en promille på 0.78. I vogntoget fant politiet to flasker whisky, som sjåføren erkjente å ha drukket av mens han kjørte. Hengeren var lastet med flybensin.

Lastebilsjåfør drakk brennevin under kjøretur

Politiet beslagla to flasker med whisky i lastebilen.

Foto: Nordland politidistrikt

Det var i forbindelse med en UP-kontroll ved E6 i Trofors i Grane, at vogntoget ble stoppet og vinket inn til siden.

Føreren blåste rødt og resultatet indikerte 0.78 i promille. Deretter blåste han 0.88, noe som tilsier en stigende promille.

– I vogntoget ble det funnet to flasker brennevin. Den ene var halvfull og føreren erkjente at han hadde drukket alkohol mens han kjørte, sier jourhavende jurist Kaja Jørgensen i politiet på Helgeland.

Med en promille i den skalaen reduseres både dybdesyn, reflekser og avstandsbedømmelse.

Saken ble ikke mindre alvorlig ved at hangeren vogntogsjåføren kjørte rundt med, var lastet med flybensin.

– Vi ser veldig alvorlig på saken. Det å promillekjøre med tungtransport innebærer et stort sakdepotensiale, og når hengeren er lastet med flybensin blir skadepotensialet enda større.

Mannen ble tatt med til Mosjøen politistasjon for blodprøvetaking. Han ville ikke godta at politiet beslagla førerkortet hans og det vil dermed bli en sak for retten å avgjøre.

Mannen er norsk og hjemmehørende i Midt-Norge.

Krav om alkolås

Trygg Trafikk har tatt til orde for at samtlige norske biler skal ha alkolås, men foreløpig har regjeringen sagt nei. Regjeringen ønsker imidlertid at alkolås skal bli påbudt i busser og minibusser som frakter passasjerer.

Påbud om innføring av alkolås er allerede innført i flere andre land, og stadig flere transportselskaper i Norge har på eget initiativ tatt alkolås i bruk.

– Alkolås i bilene er den eneste måten for å få has på sjåfører som kjører i ruspåvirket tilstand. En del av våre medlemmer har allerede intallert alkolås, sier rådgiver Frank Laurtits Jensen i Norges lastebileierforbund, region nord.