Slik tok lærerne farvel med elevene sine

Latteren og tårene satt løst da lærerne på Hadsel videregående skole ga elevene sin avskjedsgave. En selvprodusert musikkvideo.

Hadsel videregående skole

Musikkvideoen er utelukkende produsert av de ansatte på skolen.

Foto: Skjermdump

Det er andre gang lærerne ved skolen gir avgangselevene en video i avskjedsgave. Arbeidet med filmen startet i midten av april og var ferdig for en uke siden. Mandag denne uken hadde elevene offisiell avslutning og fikk samtidig se resultatet.

– Jeg fulgte med på elevene og ikke filmen for den har jeg sett tidligere. Det var tårer, våte øyekroker, latter og jubel. Det var kjempeartig å se slike reaksjoner, sier Kolbjørn Hoseth Larssen som er lærer på medielinjen.

(artikkelen fortsetter under)

Vil skape minner

Det har gått tre år siden forrige musikkvideo. Ideen den gang var å gi elevene et minne de kunne ha med seg fra tiden på skolen.

Kolbjørn Hoseth Larssen

Tanken bak musikkvideoen er å gi avgangselevene et minne fra skoletiden, sier medielærer Kolbjørn Hoseth Larssen.

Foto: Ove Aalo

– Nå har de noe se på når de forhåpentligvis savner oss. Nå vet jeg ikke hvor mye elevene savner lærerne sine fra videregående, men tanken er at de alltid er velkommen på besøk.

Det går omtrent 500 elever på skolen som har avdelinger på Stokmarknes og Melbu i Hadsel kommune i Vesterålen.

Originalopptakene holdes hemmelig

Musikkvideoen er utelukkende produsert av de ansatte på skolen, og alt fra røykmaskin til lys og koreografi står lærerne bak. Men hvordan det står til med stemmeprakten får ikke seerne vite.

– Jeg har originalopptakene og der synger alle lærerne høyt for at mimingen skal bli best mulig. De kommer ikke til å bli offentliggjort, sier han og ler.

Han understreker likevel at det finnes sangtalenter blant musikkvideostjernene, og utelukker ikke at de vil spille inn en egen låt en annen gang.

– Men det er klart at ikke alle stemmene må spilles høyt.

– Veldig rørende

Elevene ved skolen hadde hørt rykter om at lærerne planla og lage en film forteller avgangselev Ulrikke Kristoffersen fra medielinjen, men sikre var de ikke før de så filmen under avslutningen.

– Vi klarte å holde tårene tilbake helt til filmen startet. Vi setter stor pris på å ha det med videre. Det er helt fantastisk at de gjør noe slikt. De bryr seg mer om elevene enn det som er vanlig.

Uhøytidelig

Hoseth Larssen mener det er veldig viktig at de kan vise elevene at de ikke tar seg selv for høytidelig. Samtidig skaper det samhold blant lærerne.

– Det er ikke bare for elevenes del, men også for oss lærere. Vi har hatt det utrolig artig når vi har laget filmen og virkelig koset oss. De ansatte på skolen er veldig sporty og har gledet seg til innspillingen og til å vise fram filmen.

Se videoen som ble laget for avgangselevene i 2010 under